Operatie Noorderlicht

Operatie NoorderlichtAuteur: Hans Kuyper
Uitgeverij Leopold, 2009


Lev heeft zijn ouders gevonden en ook Roz is weer terug in zijn leven. Samen varen ze, met een grote groep fluisteraars, van IJsland naar Noorwegen, waar Operatie Noorderlicht van start gaat: het uitschakelen van de beveiligingscamera’s in heel Europa. Het is een gevaarlijke onderneming… zou het hen lukken?

Dit is het vierde en laatste deel in de serie De fluisteraars.

Recensie

Een spectaculair einde van een mooie serie. De schrijver schrijft in zijn nawoord: met deze serie heeft hij alle vier de elementen beschreven: een boek over aarde, een boek over water, een over lucht en ten slotte over vuur. Verder is ook zijn boodschap duidelijk: “denk na”. Denk na over hoe je wilt leven, denk na over vrijheid. Besef dat je soms gevaar kunt lopen als je denkt en zegt wat je wilt, maar dat dat er wel bij hoort.

Een mooi slot van deze spannende serie met meer diepgang dan je in eerste instantie wellicht denkt.

Lees ook mijn recensies van de eerste delen: De fluisterkelders, Walviseiland en Woud van de wind. Om het verhaal goed te kunnen volgen, is het belangrijk alle delen van de serie in de juiste volgorde te lezen. Boekpromotie kan echter ook met het laatste deel worden gedaan, omdat dat nieuwsgierig maakt naar de rest. Verwijs dan wel naar de andere boeken!

Lestip

Fragment voor boekpromotie:

Het was al (…) zou mooi zijn. (blz. 36 t/m 40)

Lees ook:

De fluisterkelders   Walviseiland   Woud van de wind


 


Genre: Spanning
Serie: De fluisteraars | Tags: 2009, Noorwegen, Scandinavië, Toekomst, Toekomst & technologie, Vluchtelingen & vrijheid, Vrijheid
Illustrator: Martijn van der Linden

Leave a Reply