Wonder Wout – De strijd om de steen

Wonder WoutHet zorgeloze leventje van Wout staat plotseling helemaal op zijn kop als hij een meteoriet ziet neerstorten in een weide. De volgende dag hoort hij stemmen in zijn hoofd, laat hij voorwerpen zweven door de lucht en krijgt hij wekenlang huisarrest. En dan is er nog die geheimzinnige inbreker die ’s nachts naast zijn bed staat. Dat heeft vast iets te maken met de lichtgevende steen in zijn kleerkast. Samen met zijn twee beste vrienden gaat Wout op onderzoek uit. Wie maakt er jacht op de steen? En kan Wonder Wout de strijd om de steen winnen?

Recensie

Er is weer een nieuw boek voor liefhebbers van superhelden! De schrijver zegt dat hij dit boek zelf graag ‘als jonge gast’ had willen lezen. Dat is te begrijpen: het is een heel spannend verhaal over een gewone jongen, die door een neergevallen meteoriet ineens superkrachten bezit! Hoe cool is dat?! En een superheldenverhaal zou geen superheldenverhaal zijn als er niet ook een echte bad guy was. De schurk in dit verhaal doet er alles aan om de steen van Wout af te pakken en als dit lukt, zijn de gevolgen rampzalig! Wout en zijn vrienden verzinnen echter een stoer plan om de steen weer terug te krijgen.

Het verhaal leest heel gemakkelijk, al zal het Vlaams soms wat vreemd overkomen voor Nederlandse kinderen. Bepaalde woorden en uitdrukkingen gebruiken wij immers niet.

Het is best een dik boek (278 blz.), maar door de snelle opeenvolging van gebeurtenissen vlieg je er zo doorheen. De illustraties zijn eigenlijk iets te kinderachtig voor de inhoud van het boek; het is spannender dan je door het uiterlijk zou vermoeden. Het boek eindigt met een passend open einde dat doet verlangen naar meer! Hier maak je veel jongens in je klas (en zeker ook stoere meisjes) heel blij mee!

Lestips

Een leuk boek om te promoten, want veel kinderen zullen smullen van dit superheldenverhaal! Afhankelijk van de interesse van je klas is dit ook een leuk voorleesverhaal – spannend en door het bestaan van superkrachten ook nog fantasievol.

‘Laat je superkrachten (…) liep hij verder. (blz. 86 t/m 90)


Uitgeverij Clavis, 2016

 


Genre: Spanning
Tags: 2016, Criminaliteit, Diefstal, Meteoriet, Superhelden, Tip van Sem, Vlaams, Vriendschap
Illustrator: Chris Vosters

Leave a Reply