Woud van de wind

Woud van de windAuteur: Hans Kuyper
Uitgeverij Leopold, 2013


Met veel moeite zijn Lev en Roz aangekomen op IJsland – een van de Vrije Eilanden van het noorden. Ze worden ondergebracht bij een gastgezin, waar ze Arnar ontmoeten: een jongen waar Roz nogal van onder de indruk lijkt. Lev en Roz groeien steeds meer uit elkaar. Lev wil nog steeds op zoek naar zijn ouders, maar Roz laat hem alleen achter… hij moet alleen verder.

Dit is het derde deel in de serie De fluisteraars.

Recensie 

Door de tekst op de achterkant van dit boek lijkt het verhaal een beetje in te zakken, maar niets is minder waar. Spectaculaire achtervolgingen, gletsjers, het ruige landschap van IJsland… alles zorgt weer voor een nieuw spannend verhaal. IJsland speelt een belangrijke rol in dit verhaal en de tekst staat dan ook doorspekt met IJslandse woorden. Achterin het boek staat ook een woordenlijst. Je krijgt door dit verhaal een goed beeld van het leven in IJsland, dat in de toekomst niet veel anders is dan nu.

Lees ook mijn recensies over het eerste en tweede deel: De Fluisterkelders en Walviseiland. Om het derde deel goed te kunnen begrijpen, is het noodzakelijk om de eerste delen ook gelezen te hebben. De boekpromotie van de serie kan echter ook met dit boek gedaan worden en ook het fragment over IJsland kan apart in een les worden gebruikt.

Lestips

Fragment voor boekpromotie:

Zo gauw Lev (…) wereld was wit. (blz. 25 t/m 30)

Fragment over IJsland en de ‘Blue Lagoon’:

“Ten zuiden van (…) in de tijd. (blz. 13 t/m 17 )

Lees ook:

De fluisterkelders   Walviseiland   Operatie NoorderlichtGenre: Spanning
Serie: De fluisteraars | Tags: 2013, IJsland, Scandinavië, Toekomst, Toekomst & technologie, Vluchtelingen & vrijheid, Vrijheid
Illustrator: Martijn van der Linden

Leave a Reply