Nederland Leest Junior 2016

logo-1November is de maand van Nederland Leest, de grootste leesbevorderingscampagne van de openbare bibliotheek. Voorgaande jaren was Nederland Leest bedoeld voor volwassenen en middelbare scholieren, maar nu is er ook Nederland Leest Junior – speciaal voor de groepen 7 en 8 van de basisschool.

Het idee van Nederland Leest was dat in een bepaalde periode heel veel mensen met hetzelfde boek in aanraking komen en daarover in gesprek met elkaar gaan. Nu is besloten niet meer een bepaald boek te kiezen, maar een bepaald thema. Dit jaar: democratie.

Strijd om Drakeneiland

Strijd om DrakeneilandVoor Nederland Leest Junior is er wel gekozen voor een specifiek boek: Strijd om Drakeneiland van Lydia Rood. Dit is het tweede boek uit de serie over Drakeneiland: een eiland waar kinderen de baas zijn en geen enkele volwassene een oogje in het zeil houdt. In het eerste boek over Drakeneiland (Overleven op Drakeneiland) wordt het eiland op democratische en vreedzame wijze bestuurd. In Strijd om Drakeneiland verandert dit: een nieuwe bewoner grijpt de macht en verandert de democratie in een dictatuur. Dit lastige onderwerp wordt middels dit boek voor kinderen heel toegankelijk gemaakt. Dit zorgt ervoor dat kinderen na het lezen van dit boek ook mee kunnen praten over het thema democratie!

Scholenpakket bestellen

Bibliotheken hebben de mogelijkheid om bij Stichting CPNB een scholenpakket te bestellen. Een scholenpakket bestaat uit 32 exemplaren van het boek, plus een lesbrief en promotiemateriaal. Scholen die meedoen aan de Bibliotheek op school kunnen via hun leesconsulent om informatie vragen, maar als jouw school daar niet aan meedoet, kun je dus ook zelf bij de bibliotheek informeren. Doen! Wel deze week… bibliotheken kunnen nog t/m 26 juni 2016 bestellen.

Meer informatie vind je op de website van de Stichting CPNB of de Bibliotheek op school.

Bibliotheek op school Nederland Leest Junior


Lees ook:

Overleven op Drakeneiland  Strijd om Drakeneiland