Nederland Leest Junior 2017

Nederland Leest 2017

In de maand november staat in alle bibliotheken van Nederland het thema Robotica centraal. Dit is namelijk het thema van Nederland Leest 2017 – de grootste leesbevorderingscampagne van de openbare bibliotheek.

Vorig jaar was besloten om niet slechts één boek centraal te stellen tijdens deze campagne, maar een thema. Met als doel: zoveel mogelijk mensen laten nadenken en laten praten over hetzelfde onderwerp. Dit jaar gaat het dus over robots. Die komen er namelijk steeds meer. Waar eindigt dit? Is het een zonnige toekomst of juist het begin van het einde van de mens? Iedereen die lid is van de bibliotheek kan bovendien het boek Ik, robot gratis ophalen in de bibliotheek.

Covers 2017 Nederland Leest

Cyberboy

Ik, robot is een boek voor volwassenen, maar ook kinderen worden gestimuleerd om mee te praten over het thema! Voor hen is er de campagne Nederland Leest Junior, met een eigen themaboek: Cyberboy van Tanja de Jonge. In dit boek staat Kevin ineens oog in oog met zijn doodgewaande beste vriend Bjorn. Hij is springlevend, heeft dezelfde ogen en dezelfde stem… maar toch is er iets vreemds aan de hand. Bjorn reageert heel anders dan voorheen… Wat is er met hem aan de hand? En wat is er nog over van hun vriendschap?

CyberboyHet boek is genomineerd voor de Jonge Jury 2017, maar is prima geschikt voor kinderen uit groep 7 en 8. Het leest heel prettig en heeft een interessante link naar de toekomst: wat heeft de techniek nog allemaal voor ons in petto? Daarmee sluit het boek natuurlijk perfect aan bij het thema van Nederland Leest! En het is door de realistische link naar de toekomst behoorlijk spannend.

 

 

Scholenpakket bestellen

Bibliotheken hebben de mogelijkheid om bij Stichting CPNB een scholenpakket te bestellen. Een scholenpakket bestaat uit 32 exemplaren van het boek, lessuggesties en een poster. Scholen die meedoen aan de Bibliotheek op school kunnen via hun leesconsulent om informatie vragen, maar als jouw school daar niet aan meedoet, kun je dus ook zelf bij de bibliotheek informeren. Bibliotheken bepalen zelf of ze kosten berekenen voor het pakket of dat ze het cadeau doen, maar hoe dan ook kost het niet veel (denk aan EUR 20 voor 32 boeken!). Ik zeg: DOEN! Wel snel zijn, want het kan nog maar tot en met 6 juni a.s.

Meer informatie vind je op de website www.nederlandleest.nl.