Poëzie in de klas

Poezieweek 2016Gisteren is de Poëzieweek van start gegaan. Reden genoeg om veel aandacht en tijd aan poëzie te besteden in de klas. Voor lesideeën of informatie over activiteiten verwijs ik graag naar de website van de Poëzieweek.

Hier is verder (nog) geen materiaal te vinden, maar aangezien poëzie zeker thuishoort bij leesbevordering in de klas, plaats ik graag nog een kleine suggestie als lesidee.

Gedichtposter van Plint

Doe aan poëzie in de klas met een poster van Plint!

Zelf ben ik erg groot fan van de posters van Plint. Plint combineert gedichten met beeldende kunst en het resultaat zijn prachtige posters die kinderen over het algemeen geweldig vinden. Ik heb standaard een of twee posters bij me in de klas hangen! De kinderen in mijn klas zijn dus bekend met de poëzieposters en het is dan ook leuk om hen zelf ook een poster te laten maken. Kies hiervoor een gedicht uit dat je aanspreekt en waarbij je kunt verwachten dat de kinderen er een beeld bij krijgen (dat ze ook kunnen tekenen). Plak dit gedicht op een poster en laat de kinderen er een kleine illustratie bij tekenen. Plak alle illustraties om het gedicht heen en je eigen poëzieposter is af!

Vanzelfsprekend kun je ook de kinderen zelf een gedicht laten uitkiezen en hier een poster van laten maken. Zo krijg je heel veel (kleinere) posters. Ook leuk!

 


Meer inspiratie nodig?

Eén gedicht is nooit genoeg - gedichtenbundel van Plint.

In dit boek staan bijna 100 posters van Plint gebundeld. Alleen de cover is al de moeite waard!