Amsterdam is Dedemsvaart niet…

ZeemeermeisjeToen ik onlangs een weekendje weg was aan zee, vond ik dat wel een goede setting voor het lezen van een boek met de titel Zeemeermeisje.

Maar wat bleek: Jowi Schmitz schrijft in dit bijzondere boek helemaal niet over de zee! Behalve dan als die moet worden overgestoken om in Schotland te komen…

Maar voor het zover is leer je eerst Miki en haar vader kennen, die tijdelijk vanuit Dedemsvaart in Amsterdam komen wonen. Het leven op de Nieuwmarkt met een vader die een echte kroegtijger blijkt te zijn, is wel even anders dan de 12-jarige Miki gewend is… Als ze dan ook nog Chris ontmoet, die met haar blindengeleidehond op het dak woont, is dat het begin van een boeiend avontuur waarin Miki vooral zichzelf steeds beter leert kennen.

Chris ‘praat als een puzzel’ en zo schrijft Jowi Schmitz ook… Misschien heb je dus even nodig om in het verhaal te komen, maar in dit boek wacht je echt een heerlijk verhaal over de stad Amsterdam, ouders die eigen levens leiden, jezelf leren kennen, vrijheid en… de liefde.


Zeemeermeisje bol

Leave a Reply