Boekpromotie: Gameboek

SchaduwkraaiIk doe het niet snel, een boek tippen waarvan ik nog niet weet hoe de auteur schrijft… Maar het GAMEBOEK Schaduwkraai kwam binnen en zag er zo stoer uit, en zit zo aantrekkelijk in elkaar, dat ik toch direct over dit boek wilde vertellen tijdens de boekpromoties die ik de afgelopen weken op een school heb gehouden.

Schaduwkraai

Illustraties: Maarten Donders

En met succes: 3 dagen na een boekpromotie in de klas kreeg ik te horen dat een van de niet-lezers uit groep 8 vol trots met het boek op school was verschenen. Hij wilde er meteen in beginnen en had bij zijn ouders om het boek gevraagd.
HOE COOL IS DAT?!

Ja, daar krijg ik toch wel even kippenvel van, want dat is precies waar je op hoopt!

Samen met de klas had ik het inkijkexemplaar doorgelezen en uitgelegd hoe het boek werkt: als een game. Je kiest van tevoren welke rol je in het verhaal speelt en houdt op een scoreblad bij welke krachten en hoeveel punten je nog hebt. Vervolgens maak je na elke alinea een keuze, die bepaalt hoe het verhaal verloopt.

Schaduwkraai  Schaduwkraai

 

 

 

 

 

 

Zodra ik dat zag, wist ik dat dit kinderen aanspreekt. Vroeger had ik zelf ook zo’n boek, van De Vijf (ja, láng geleden…) en dat vond ik ge-wel-dig. Dus natuurlijk staat het boek ook in het artikel met zomerleestips: Zomerlezen 2022.

En je ziet: het werkt! 💙


Schaduwkraai

Leave a Reply