Een écht Joke-van-Leeuwen-boek

ik ben hier!Joke van Leeuwen kwam vorig jaar weer met een écht Joke-van-Leeuwen-boek: ik ben hier! 

Zo’n boek vol kinderlijke verwondering, met haar typische, kenmerkende tekenstijl. Oooh, heerlijk! Nostalgie! Maar tegelijkertijd compleet tijdloos, want dit boek past bij zeer eigentijdse thema’s.

Nadat Jona op een dag op het dak van het hoge kantoorgebouw waar haar vader werkt in slaap is gevallen, is iedereen uit het gebouw weg. ‘Het uitzicht zat verstopt achter de wolken’ en als Jona via de trap naar beneden loopt (want de lift doet het niet), stuit ze op water…

Doordat het water is gekomen, kan Jona het gebouw niet meer uit. Jona is helemaal alleen achter gebleven 😟 Ze probeert er alles aan te doen om gezien te worden vanaf het dak. Best zielig! Maar door haar originele, grappige zienswijze brengt Joke van Leeuwen je toch weer aan het lachen.

ik ben hier!Zelfs voor kinderen heeft zij een creatieve, frisse blik! Ook maakt ze je ook nog even bewust van onze afhankelijkheid van elektriciteit… (zie zonder stroom maar eens water uit een kraan met sensor te krijgen…)

Een boek dat je dus ook nog aan het denken zet! Niet voor niets stond het op de longlist voor de Vlaamse Boon 2023 en nu is het boek ook nog genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs 2023! Echt een aanrader dus!

 

Leave a Reply