In de mondi op Curaçao

Mondi🇨🇼 Door het boek Mondi van Milouska Meulens waande ik me echt even weg van de kou, de wind en de regen… 💛 Ik was aya (daar), op Curaçao. Ondergedompeld in de hitte, tussen de cactusvelden met infrou en vergroeide kadushi.

Ik heb deze mondi nog nooit met eigen ogen mogen zien, maar Milouska schrijft er zo levendig over, dat ik bijna niet begrijp hoe Antilliaanse mensen ooít in Nederland kunnen wennen.

Maar behalve een heerlijk verhaal, is het ook behoorlijk griezelig: vier broers raken in de ban van een huisje en een mysterieus ‘moddernest’ en dat krijgt nare gevolgen…. Met brua (zwarte magie) valt duidelijk niet te spotten!

Ik heb echt genoten van dit verhaal! Het is spannend, geheimzinnig, spiritueel en best wel eng… Het laat kinderen kennismaken met de cultuur van Curaçao, met complete woordenlijsten voor het Papiaments, maar het gaat ook over broederliefde, vertrouwen, bijgeloof én emigratie naar Nederland.

De vele illustraties van Hedy Tjin passen met hun kenmerkende kleurenpracht uitermate goed bij dit kleurrijke verhaal. Dit fijne, compacte boek voert je echt even weg uit je dagelijkse leven!


Mondi

Leave a Reply