Kinderboeken en taaldoelen

Kinderboeken gebruiken in je lessen wereldoriëntatie! Voor dat doel begon ik ruim 5 jaar geleden met de website Leesbevorderingindeklas.nl. Destijds was dat nog heel nieuw, en nog steeds vinden sommige leerkrachten het spannend om de methode los te laten. 

Met boeken lezen bereik je alle taaldoelenLees (dan) zeker even het boeiende artikel ‘Met boeken lezen bereik je alle taaldoelen‘ van Jantien Dhont, docent taal(didactiek) en opleidingscoach bij Fontys pabo Tilburg in het tijdschrift Lees, lezer, leest van Cubiss. Dan weet je meteen (weer) waarom het zo’n goed idee is om heel veel kinderboeken in te zetten in de klas! En… met een beetje hulp van bijvoorbeeld een leesconsulent of Leesbevordering in de klas is dat helemaal niet zo moeilijk!

Immers, op deze website kun je heel veel boeken vinden en inspiratie opdoen voor interessante lessen. Lees gerust ook (nog eens) mijn eigen artikel Lezen uit nieuwsgierigheid, dat werd gepubliceerd in het tijdschrift MeerTaal. Daarin geef ik praktische tips hoe je kinderboeken in je onderwijs kunt integreren.

Verder is ook de rest van het tijdschrift Lees, lezer, leest de moeite waard, met o.a. een interview met Ted van Lieshout over zijn boek Ze gaan er met je neus vandoor, een artikel over de leescampagnes van Stichting CPNB en inspirerende artikelen over initiatieven voor leesbevordering in het basisonderwijs.

Leave a Reply