Kinderjury 2022

Leesweken Kinderjury

De LEESWEKEN van de Kinderjury zijn in volle gang. Vanaf 11 april kunnen kinderen gaan stemmen op hun favoriete boek uit 2021. Op de website van de Kinderboekenweek vind je de tiplijst van de Kinderjury, maar dat zijn natuurlijk niet álle boeken die meedoen! Doe dus ook vooral inspiratie op in de bibliotheek of boekhandels, of kijk in de lijst met boeken uit 2021 op deze website! Daar vind je een hele lijst (natuurlijk ook niet volledig) met boeken waarop gestemd mag worden.

De Schoolschrijver heeft bovendien ook nog iets heel handigs gemaakt, om je makkelijker te kunnen laten kiezen: twee flowcharts! Let wel op: sommige boeken in de Kinderjury tiplijst voor 6-9 jaar zijn óók hartstikke leuk voor kinderen die ouder zijn dan 9 jaar. Denk dan bijvoorbeeld aan Het toevallige dagboek van B.I.G., Knots of Monster Zoo.

Tegelijkertijd staan er boeken op de lijst van 10-12 jaar die juist óók leuk zijn voor jongere kinderen! Denk aan De chocoladetandarts of De beste juf van de hele wereld (dit vervolg op De beste school van de hele wereld raadde ik juist aan voor kinderen vanaf 8 jaar). Zo zie je maar: houd niet te strak vast aan de leeftijden die genoemd worden, maar bekijk (samen met de kinderen) de leesfragmenten of lees een recensie over het boek – dan kun je veel beter inschatten voor wie het boek geschikt is!

Je kunt de flowcharts downloaden via de website van de Schoolschrijver!

Kinderjury 2022

Kinderjury 2022

Leave a Reply