Kinderjury 2024 Top 3

Kinderjury 2024 top 3

Tja, wat zullen we er eens van zeggen? De top 3 van de Kinderjury is niet bepaald verrassend!! Maar dit is dus wat de kinderen van Nederland het liefste lezen: boeken van YouTubers, Dagboek van een Muts, Leven van een Loser en … jawel, hij staat er ook weer bij: Mus & Kapitein Kwaadbaard! (deel 4)

Zouden Rutger & Thomas en Kevin Hassing dit jaar weer gaan winnen? De kinderen kunnen het bepalen, want tot het moment van de uitreiking kunnen zij nog stemmen op hun favoriet uit deze top 3.

Dat is dus tot vrijdagochtend 24 mei, want dan vindt de feestelijke uitreiking plaats in Theater DE KOM in Nieuwegein. De uitreiking is vanaf 11.00 uur live te volgen via kidsweek.nl/kinderjury.

Overigens staan de meeste van deze boeken in de online bibliotheek! En vaak niet alleen als e-book, maar ook als luisterboek. De komende week kun je dus elke dag een stukje (laten) voorlezen uit de boeken, zodat kinderen ook echt weten waar ze op stemmen (en niet: “Ik vind álle delen van de loserboeken leuk”, of: “Ik kijk altijd naar Rik en Jesper”).

En zie deze uitslag als een kans om eens met je klas in gesprek te gaan over kinderboeken: hebben de kinderen in jouw klas deze boeken gelezen? Zijn zij er ook zo enthousiast over? Hebben ze überhaupt ook andere boeken gelezen? Hoe kun je op ‘je favoriete boek’ stemmen als je de boeken niet kent? Etc. etc. En als je van deze übercliché uitslag baalt… bedenk dan eens wat jij eraan kunt doen om jouw klas volgend jaar anders te laten stemmen!

Volgende week vrijdag in ieder geval lekker kijken! De show was vorig jaar erg leuk om te zien. Ook dit jaar kun je weer De BiebBoys verwachten (dit keer gaan ze leeshoudingen testen), er zijn interviews met de enthousiaste makers en de kinderen van het Kinderboeken Leesteam krijgen een speciale rol.

Oh ja, stemmen kan op kinderjury.nl.

Leave a Reply