Lezen en laten lezen

Sleutels voor effectief begrijpend lezenVorig jaar schreef ik op Facebook een post over handige tools die ontwikkeld waren in aanvulling op de praktijkgids Sleutels voor effectief begrijpend lezen, waar ik al over schreef in het artikel Lezen in het nieuws.

Volgende week geef ik een lezing in de Openbare Bibliotheek Amsterdam over rijke teksten en toen moest ik meteen weer denken aan dit materiaal! En vervolgens kwam ik erachter dat het nergens op deze website vermeld staat. Dus bij dezen!

Lezen en laten lezenHet Centrum voor Taal en Onderwijs, in België, zette namelijk geweldig praktijkmateriaal online: heel veel tips en filmpjes voor effectief onderwijs voor begrijpend lezen (maar dan dus anders). Je kunt het allemaal gratis downloaden! -> https://bit.ly/lezen-en-laten-lezen

Zo vind je er bijv. een checklist om te bepalen of iets een rijke tekst is; je vindt er handige voorleestips; je kunt een filmpje bekijken over goede interactie en er staan allerlei praktische, activerende werkvormen op een rijtje. 

Maak er dankbaar gebruik van, zou ik zeggen!

Leave a Reply