Max en de Maximonsters

Geef een prentenboek cadeau

De campagne Geef een prentenboek cadeau is flink uitgesteld: naar 18 juni a.s. 

Lesbrief Max en de MaximonstersNou denk je misschien: ja, jammer, maar daar heb ik toch niets aan voor de bovenbouw. Fout! Het boek Max en de Maximonsters kun je namelijk óók voor de bovenbouw gebruiken. Het boek bevat heel veel diepere lagen, die je er pas uit zult halen als je het boek samen leest en analyseert – een mooie manier om de literaire competentie van kinderen te ontwikkelen. Loes Reichenfeld van LEES met LOES maakte hiervoor een uitgebreide lesbrief, die je hier stap voor stap bij helpt.

En wist je dat er ook een prachtige film is, die gebaseerd is op het boek Max en de Maximonsters (Where the wild things are)? Ik heb hem (alweer een hele tijd geleden) zelf met mijn bovenbouwklas gekeken.
Loes gaat in de lesbrief uitgebreid in op het vergelijken van film en boek. 

Ook de Kijkleeswijzer, die ze zelf ontwikkelde (en daarmee de Miep Diekmann Thesisprijs 2020 won), staat in de lesbrief en is ook heel bruikbaar voor andere prentenboeken!

Dus… denk je: daar wil ik wel mee aan de slag! Denk er dan ook aan dat je het prentenboek voor je hele klas kunt bestellen via de boekhandel! (slechts EUR 2,50 per stuk!) Doe dit dan wel voor 26 april a.s. Later kan ook, maar op = op! (meer info: geefeenprentenboekcadeau.nl)

Je kunt de lesbrief bestellen via leesmetloes.nl (mooi dik papier en bedoeld voor zowel onderbouw als bovenbouw). 

Op de website van Geef een prentenboek cadeau komen trouwens ook nog adviezen van taaldeskundige Kees Broekhof te staan, om diep begrip tijdens het voorlezen te bevorderen, maar deze zijn op dit moment nog niet beschikbaar.

Leave a Reply