Monsters om kinderen te laten lezen

Monster Zoo - Voedertijd

In het kader van het Leesoffensief vroeg Bibliotheek Altena mij een tijdje terug om twee kisten samen te stellen met boeken waar kinderen erg enthousiast van zouden worden – óók de minder enthousiaste lezers.
Superleuke opdracht natuurlijk!

En wat doe je dan: ik ploos eens wat onderzoeken over leesvoorkeuren uit (welke genres vinden kinderen nu echt leuk?); ik groef in mijn boekenkast; gebruikte mijn eigen tiplijsten en… ik ging naar de bieb. Want je kunt nu eenmaal niet álles recenseren en ik kwam erachter dat ik toch nog wat makkelijk leesbare boeken in het aanbod op mijn site miste.

Zo had ik al wel gehoord van de serie Monster Zoo van Tjerk Noordraven – hij stond ook op de tiplijst van de Kinderjury dit jaar – maar ik had er eerlijk gezegd nog geen al te hoge verwachtingen van. Toen ik echter eenmaal begon te lezen, werd ik blij verrast! Wat lekker geschreven! Coole monsters! Stoere tekeningen! Dat boek moest zéker op de lijst!

Op trollenjachtEn nu kan ik mij gaan verheugen op deel 2: Op trollenjacht, dat net verschenen is! In dat boek zitten niet alleen nog meer monsterlijke wezens (uit de noordelijke regionen), maar ook een erg stoere meid met bijzondere capaciteiten!

Op trollenjacht
Ik hoop dat de kinderen die de kist van deze bibliotheek in de klas krijgen net zo blij verrast zullen zijn door deze serie als ik!

Oh ja, en deel 1 van Monster Zoo staat nu natuurlijk wél op Leesbevorderingindeklas.nl:

>> Lees hier de recensie <<

Leave a Reply