Nederland Leest Junior 2022: Oud worden, jong blijven

De regels van drie Nederland LeestOp 1 november 2022 gaat de campagne Nederland Leest van start. Voor de groepen 7 en 8 en vmbo-leerlingen in jaar 1 en 2 is er Nederland Leest Junior, met dit jaar als themaboek De regels van drie van Marjolijn Hof.

Aan de hand van dit boek gaan leerlingen met elkaar in gesprek over het thema van Nederland Leest Junior: ‘Oud worden, jong blijven.

Hiervoor is lesmateriaal ontwikkeld, dat je hier kunt downloaden. Het lesmateriaal bestaat uit een handleiding, een werkblad en een powerpoint voor op het digibord. Met behulp hiervan kun je gemakkelijk met je klas in gesprek over het boek en de personages, en leren kinderen discussiëren over het thema.

Je kon het themaboek bestellen via de webshop van CPNB, je bibliotheek of een boekhandel. Mocht je de boeken nou niet in de klas hebben, maar wil je tóch je hele klas het boek laten lezen, dan kan dit ook online via de online bibliotheek! Via die app is het boek ook te beluisteren (handig voor de minder sterke lezers in je klas – zij kunnen dan wellicht luisteren en lezen, tegelijk).

Vanzelfsprekend kun je het boek ook voorlezen en dán met je klas in gesprek over het verhaal.

Wil je meer weten over het boek? Hier vind je de recensie, met daarin een link naar nog véél meer les- en gesprekstips (geschreven toen het boek in 2014 de Woutertje Pieterse Prijs won).

Lees ook zeker even het interview met Marjolijn Hof over haar boek!

De kaarten van madame PetrovaHet is daarnaast leuk om je klas te vertellen dat er onlangs een nieuw boek van Marjolijn Hof is verschenen. De kaarten van madame Petrova is het vervolg op het prachtige Lepelsnijder, maar is los van dat boek te lezen.

 

 

 

Leave a Reply