Nieuwe boeken december 2021

Nieuwe boeken december 2021Na de gigantische kinderboekenstroom in november bleef het in december iets rustiger in de brievenbus. Stiekem wel fijn, want het is gewoon niet bij te houden met lezen, zoveel boeken verschijnen er!

Maar de boeken uit december zijn zeker de moeite waard om even naar te kijken.
Het zijn zeer verschillende boeken, maar ik denk dat je met al deze boeken veel kunt in de klas!

Alle boeken zijn te koop via de (website van de) lokale boekhandels, maar de linkjes hieronder verwijzen naar bol.com. Daar vind je in ieder geval de verkoopinformatie en in veel gevallen ook een inkijkexemplaar.

Van aap tot sapiensVan aap tot sapiens
Het verhaal van de mens
Bengt-Erik Engholm & Jonna Björnstjerna (ill.)
(vertaling: Angélique de Kroon)
Condor

In dit boek lees je hoe onze samenleving van nu is ontstaan. Van ‘een revolutie in het hoofd’ tot een hoofdstuk over ‘geld en goederen’. En als je denkt dat dat ingewikkeld en taai is… integendeel! Het boek leest heel makkelijk weg en staat bovendien vol met ontzettend grappige cartoons.

BroedersBroeders (deel 2 Hart van de Beat)
Maurits van Huijstee
Kluitman

Dit is het vervolg op Doe en sterf – een rauw verhaal vol straattaal en rapbattles. In dit tweede boek gaat het lekker met hoofdpersoon Donnie, maar staat hij voor een moeilijke keuze: gaat hij voor zijn broeders of de roem? Het verschijnen van dit boek is voor mij reden om alsnog het eerste deel van deze serie te gaan lezen! Ik heb er al goede dingen over gehoord en een boek over rappen is niet alleen stoer, maar ook actueel.

Pien Vermeer en de getekende stadPien Vermeer en de Getekende Stad
Rob Biddulph (vertaling: Willem Jan Kok)
Billy Bones

Dit moet een geweldig leesboek zijn voor creatieve kinderen! Niet alleen gaat dit avontuurlijke verhaal over een meisje met een magisch potlood en een wereld vol kleur, creativiteit en spanning – het boek is ook heel aantrekkelijk geïllustreerd. De schrijver en illustrator is in Engeland bekend door zijn YouTube-kanaal #DrawWithRob en als je daar een kijkje neemt, zie je dat je Pien Vermeer (ofwel Peanut Jones) zelf ook kunnen leren tekenen!

Gevaar op safariGevaar op safari (deel 3 Dader op het spoor)
M.G. Leonard & Sam Sedgman en Elisa Paganelli (ill.) (vertaling: Anne Douqué)
De Fontein

Naar dit boek keek ik al erg uit! Het is het derde deel in de detectiveserie Dader op het spoor en in dit boek gaat de treinreis van Pretoria in Zuid-Afrika naar de Victoriawatervallen in Zambia. Dat betekent dus: een safari in boekvorm, waarin je veel leest over het landschap van Zuid-Afrika. Maar daarnaast moet er ook weer een misdaad worden opgelost en in dit boek wordt er zelfs een dode passagier gevonden! Van een juwelendiefstal, via een ontvoering naar… moord?? De serie wordt steeds spannender!

De jongen die graag katten tekendeDe jongen die graag katten tekende en andere verhalen
Michael De Cock en Fatinha Ramos (ill.)
Davidsfonds |Infodok

In dit boek verzamelde Michael De Cock vijf verhalen die van heinde en verre kwamen aangewaaid. Het zijn verhalen van en over mensen. Mensen met dromen en verlangens, passie en angsten. Fatinha Ramos heeft de verhalen voorzien van een aantal prachtige illustraties. Het boek is niet heel dik (87 pagina’s), heeft een ruime bladspiegel en een vrij groot lettertype, waardoor de verhalen door kinderen ook heel goed zelfstandig te lezen zijn. Ik ken deze eeuwenoude verhalen nog niet, dus ik ben heel benieuwd!

Leave a Reply