Nieuwe boeken december 2022

Nieuwe boeken december 2022Met de enorme stapel kinderboeken uit 2022 die er nog ligt, was het wel even fijn om in december wat minder boeken binnen te krijgen! Wel zo overzichtelijk!

En zelfs met zo’n kleine stapel heb ik nog keuzestress 😆 want het liefst zou ik ze allemaal tegelijk willen lezen.

Hieronder lees je kort waar de boeken over gaan!


Alle boeken zijn te koop via de (website van de) lokale boekhandels, maar de linkjes hieronder verwijzen naar bol.com. Daar vind je in ieder geval de verkoopinformatie en in veel gevallen ook een inkijkexemplaar.


Handboek voor superhelden 7Handboek voor superhelden 7: Terug
Elias & Agnes Våhlund (vertaling: Femke Muller)
Hoogland & Van Klaveren

Het 7e deel van deze graphic novelserie belooft nóg spannender te zijn dan het vorige deel! Met een geweldige cover (daar wil je toch een poster van voor in je schoolbibliotheek?!) en de prikkelende uitspraak ‘Als iets niet goed voelt, dan is het waarschijnlijk ook niet goed.Hier lees je meer over de voorgaande delen. 

KiemKiem
Caryl Lewis (vertaling: Marjolijn Huiberts)
Billy Bones

Een magisch avontuur met de veelbelovende woorden ‘Laat je dromen groeien’. Over een bijzondere plant, die hoofdpersoon Marty laat ontsnappen uit een vervelende thuissituatie…

 

De meestervervalserDe meestervervalser
Annemarie Jongbloed
Ploegsma

Wendy Panders heeft – net als bij Annemarie Jongbloeds eerdere boek Sleutels – een prachtig omslag gemaakt, waarop al veel te zien is over het verhaal: dit is een boek over een jongen (Bilal), die heel goed kan tekenen, maar ook over criminelen en kunst! En net als in het vorige boek worden ook maatschappelijke thema’s, zoals armoede, onder de aandacht gebracht. Benieuwd!

De zoon van de berentemmerDe zoon van de berentemmer
Xavier-Laurent Petit (vertaling: Leny van Grootel)
Ploegsma

Ook in dit boek wordt een arme jongen gedwongen tot criminaliteit. Maar dit 12+ boek belooft wel een rauwer, heftiger boek te zijn, over mensensmokkel en overleven in hopeloze omstandigheden. Het prachtige omslag slaat op de achtergrond van de hoofdpersoon: een Roma-jongen. Hij komt in een achterbuurt van Parijs terecht, waar het schaakspel zijn leven misschien wel kan veranderen…

De krijger in mijn kledingkastDe krijger in mijn kledingkast
Simon Farnaby en Claire Powell (ill.) (vertaling: Mijke Hadewey-van Leersum)
Billy Bones

Wat heb ik mij ontzettend goed vermaakt met het boek De tovenaar in mijn schuur. Dit is het vervolg, met ‘meer magische mislukkingen van Merdijn de Wilde. Dat belooft weer veel hilarische Engelse humor.

 

Race door Europa setRekenmysteries
Race door Europa / Midden in de wildernis / De Noorse schat
Sarah Brusell & Renate Potter (ill.)
Van Gorcum

Deze serie is een wat vreemde eend in de bijt op deze website, want dit zijn geen gewone leesboeken, maar (educatieve) leesavonturen die gecombineerd worden met zaakvakken en rekenen. Patsboem! Educatief – bekend van hun geweldige boeken over de wereldoorlogen – werkte hier ook aan mee, dus dat maakte me nieuwsgierig. Het is een mooi concept om betekenisvolle rekenvragen te verwerken in een spannend verhaal, waarbij de antwoorden ook nog eens bepalen hoe het verhaal verloopt. De illustraties zien er ook heel aantrekkelijk uit. Toch ben ik na het lezen van Race door Europa nog niet onverdeeld enthousiast… Benieuwd hoe de andere verhalen uitpakken. Wordt vervolgd.

Vandaag, ergens op aardeVandaag, ergens op Aarde
Lucy Brownridge en Margaux Samson Abadie (ill.) (vertaling: Steven Blaas)
Lemniscaat

Over dit boek ben ik wél heel enthousiast! Een boek dat je dolgraag in de klas wilt hebben staan. Waarom? Dat heb ik maar meteen even uitgelegd in deze recensie 🙂

 

Leave a Reply