Ontdek Terra Ultima

Terra UltimaIk lees – dat lijkt me duidelijk – nogal veel, maar nog steeds verschijnen er boeken waar mijn mond van open valt….

Het boek Terra Ultima van Raoul Deleo is wel een van de absolute hoogtepunten, want… wauw!

De aardbol leek in alle windrichtingen doorkruist en minutieus in kaart gebracht. Maar er bleek iets over het hoofd te zijn gezien, iets aan de atlassen te zijn ontsnapt. Een heel continent nog wel: Terra Ultima.

 

Terra Ultima

©2021 Lannoo, illustratie van Raoul Deleo uit Terra Ultima

©2021 Lannoo, illustratie van Raoul Deleo uit Terra Ultima

 

 

 

 

 

 

 

 

Terra UltimaHet expeditieverslag in dit boek ga ik ook zeker lezen, maar de tekeningen van Raoul Deleo alleen al zijn zo waanzinnig mooi, gedetailleerd en creatief… Ik ben er gewoon helemaal ondersteboven van. Dit boek móet je echt zien. Dit boek doet iets met je hoofd: het maakt je gewoon bijna gek van verwondering!

Terra Ultima

Ik moet nu ineens denken aan een citaat uit het boek De H von Humboldt! Zo voelde ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt zich toen hij de weelderige Amazone voor het eerst zag. Hoe geweldig is het om met dit boek te kunnen ervaren hoe de ontdekkingsreizigers van toen zich gevoeld moeten hebben! Met dit boek ga je namelijk echt op ontdekking. Niet alleen ontdek je ‘een compleet onbekend continent’, maar ook de kracht van de verbeelding. Fan-tas-tisch!

Leave a Reply