Oscar voor boekverfilming

De jongen, de mol, de vos en het paardDe film The boy, the mole, the fox and the horse heeft een Oscar gewonnen voor beste korte animatiefilm! De film is gebaseerd op het prachtige boek De jongen, de mol, de vos en het paard en won eerder ook al een BAFTA.

Nog niet zo lang geleden plaatste ik een recensie over het boek van de film: De jongen, de mol, de vos en het paard – het geanimeerde verhaal. Ja, deze kleurige versie verscheen afgelopen najaar en is de boekversie van de animatiefilm die dus weer gebaseerd is op het eerste boek (snap je het nog? 😆)

Ik vind dit boek misschien wel nóg mooier dan het origineel; door het sfeervolle winterse landschap en de meer gedetailleerde tekeningen voert het boek je nog meer mee. De ontroerende en grappige filosofische uitspraken zijn in de film (en dus ook in het nieuwe boek) bovendien verwerkt in een doorlopend verhaal en dat maakt het voor jongere kinderen een stuk toegankelijker.

De film heb ik helaas nog steeds niet gezien (wel te zien op Apple TV+), maar misschien is het boek stiekem nog wel mooier: dat kun je tenminste lekker op je eigen tempo doorbladeren, terwijl je tussendoor rustig nadenkt over de prachtige uitspraken… zeker de moeite waard!

The Boy, the mole, the fox and the horse

Leave a Reply