Rennen voor je leven

GhostJason Reynolds kreeg voor zijn boek Let goed op een Zilveren Griffel (en het is ook GOED – sorry, recensie schrijven moet nog steeds), dus toen ik in een persbericht zag dat er een nieuw boek van hem was verschenen – GHOST – was ik meteen nieuwsgierig. Ik las de eerste bladzijden van het inkijkexemplaar en was direct verkocht. Wat een intrigerend verhaal!!

Ghost is een getalenteerde, jonge hardloper en vertelt in het 1e hoofdstuk hoe dat zo is gekomen: zijn vader heeft een pistool op hem en zijn moeder gericht en toen is hij begonnen met rennen… Dat wordt zó intens verteld! (Zet Maria Postema maar vast op de lijst voor de nieuwe vertaalprijs! 👏)

Ik heb het inkijkexemplaar uitgeprint en meteen meegenomen naar mijn boekpromoties in de klas. Met niet meer dan dat printje en een coverafbeelding op het digibord vertelde ik groep 7 dat dít het boek was dat ik tijdens de Kinderboekenweek ging ontdekken.

Op die manier kun je trouwens prima boeken promoten die (nog) niet in de schoolbibliotheek te vinden zijn. Soms zet dat kinderen (en hun ouders) aan om zelf naar de bibliotheek of boekwinkel te gaan! Bovendien is het een waardevolle les voor kinderen om te vertellen over jouw eigen indrukken en keuzes. Laat zien waar jij een boek op uitkiest en vertel wat je aanspreekt.

Vergeet na het lezen natuurlijk niet om je leeservaring te delen! Is er misschien een kind in je klas dat het boek inmiddels ook gelezen heeft? Praat er dan klassikaal even over; wie weet spoor je daarmee nog meer kinderen aan om het boek te gaan lezen.

Benieuwd hoe mijn leeservaring was? Mijn recensie lees je hier! (spoiler: GEWELDIG boek)

Leave a Reply