Shortlist Thea Beckman Prijs 2022

Shortlist Thea Beckman Prijs 2022

De shortlist voor de Thea Beckman Prijs 2022 is bekend! Zoals je kunt zien, zijn de kanshebbers voor de prijs boeken uit zowel 2020 als 2021, want de Thea Beckman Prijs wordt weliswaar ieder jaar uitgereikt, maar het ene jaar is dat voor jeugdboeken vanaf 12 jaar en het andere jaar is dat voor kinderboeken voor de jongere lezers.

Altijd vluchtenIk heb alle boeken gelezen, alleen Altijd vluchten van Christine Linneweever moet nog even op de site worden geplaatst met een recensie! Het is in ieder geval een prachtig en ontroerend verhaal, dat zich afspeelt in de 19e eeuw en vertelt over het moeilijke leven in de veenkoloniën. Het gezin van Andries vertrekt in 1820 van de armoedige Jordaan in Amsterdam naar Drenthe, met de hoop op een beter leven… Het is ongelooflijk interessant om te lezen over het ontstaan van plaatsen als Frederiksoord, Willemsoord en Dedemsvaart, waar je de sporen van de Maatschappij van Weldadigheid ook nu nog terug kunt zien.

Wil je meer weten over de andere vier nominaties? Klik dan hieronder op de cover om naar de recensie te gaan! Meer informatie over de Thea Beckman Prijs vind je op de website van het Archeon.

Het lied van de vreemdeling  Het Pungelhuis  Waarom de maan verdwijnt  Ik zal je bewaren

 

 

 

 

 

Leave a Reply