Verdwijnen met een boek

De verdwenen stedenMet het boek De verdwenen steden van Shannon Messenger verdween ik zelf ook even van deze wereld. Wat een fantastisch boek! Het is echt zo’n boek om helemaal in te kruipen; wat een fascinerend en raadselachtig verhaal.

Al vrij snel kom je erachter dat Sophie niet is zoals andere kinderen. Sowieso heeft ze een fotografisch geheugen (maar dan écht) en zit ze als 12-jarige al in de examenklas van de middelbare school, maar ze kan ook de gedachten van andere mensen horen. Dat is natuurlijk nogal bijzonder… en dat blijkt ze ook wel te zijn, want als ze Fitz ontmoet, vertelt hij haar dat ze geen mens is…

Vervolgens neemt het verhaal je mee naar een nieuwe wereld. Het is zo mooi opgebouwd en zo raadselachtig, dat je alleen maar gretiger wordt om door te lezen. Ik kan me wel voorstellen dat dit boek verfilmd gaat worden (door Disney), want het roept erg mooie beelden op!

In de nieuwe wereld maakt Sophie nieuwe vrienden, maar door haar bijzondere gaven wordt ze niet door iedereen geaccepteerd. Ook in deze wereld bestaat veel haat en nijd en bestaan er rangen en standen – afhankelijk van de gave die je hebt. Wie zijn er nu precies te vertrouwen en wie niet? En misschien nog wel het grootste raadsel: waarom leefde Sophie tussen de mensen??

Wat een intrigerend verhaal… En heel origineel! Het doet me eigenlijk aan geen enkel ander boek denken. Ik kan dan ook niet wachten tot deel 2 er komt.

Je moet er wel even voor gaan zitten, maar toch leest deze dikke pil van 569 bladzijden verrassend snel weg. Dat komt natuurlijk door de fijne, soepele en creatieve vertaling van Maria Postema, maar ook door de smalle bladzijden, die helaas wel wat lastig openslaan. Maar dat is dan ook het enige nadeel aan dit boek… en als je het echt een probleem vindt (evenals het gewicht voor in de vakantiekoffer), dan is er goed nieuws: je kunt het boek ook als e-book lezen via de online bibliotheek!


De verdwenen steden

Leave a Reply