Voor fantasy liefhebbers

SkandarZo! Even heel wat anders dan al die groene boeken!! (Al heb ik het boek – heel gigagroen – wel buiten gelezen 😉)

Zoals je al wel aan de cover ziet, is Skandar en de eenhoorndief een rasecht fantasyverhaal. Een verhaal waarin eenhoorns allesbehalve lief en schattig zijn….

Het verhaal speelt zich af in onze eigen wereld, waar ineens een mysterieus eiland blijkt te bestaan tussen Wales en Ierland… en daar leven woeste, doodenge wilde eenhoorns… (zo dus niet:🦄)

Om de eenhoorns te temmen, kunnen 13-jarige kinderen eenhoornruiter worden. Ook Skandar wil niets liever, maar dat loopt natuurlijk allemaal heel anders…

Op zich blijkt dan ook wel dat het concept van het boek wel wat cliché is… kind doet een inwijdingsritueel, blijkt (voor hem of haar) onbekende en zelfs verboden krachten te bezitten… en moet het opnemen tegen een levensgevaarlijke slechterik. Ik zeg: Nevermoor, Amari, Harry Potter… Maar toch. Dit betoverende verhaal is zó levendig verteld dat het je helemaal opslurpt. Ik zat er helemaal in!

Het blijft knap als een schrijver de verwondering over een fantasiewereld zo goed en geloofwaardig weet over te brengen. Ik vond dit avontuurlijke boek in ieder geval heel verslavend. Kom maar door met deel 2!


Em. Querido’s Uitgever, 2022

Skandar en de eenhoorndief

Leave a Reply