Baby op komst

Baby op komstWat gebeurt er als de ooievaar die een baby komt brengen opeens vleugellam raakt? En als ze de baby dan doorgeeft aan twee andere brekebenen: een niet al te snugger konijn en een nog minder scherpzinnige eend?

Gelukkig let een vriend, een wat knorrig varken, een beetje op. Maar… lukt het hen ook om de baby naar haar ouders in Deventer te brengen?

Vertaald door Wiebe Mokken.

Recensie

Hilarisch!! Hardop lachen!! In dit dikke, oblong stripboek van de Franstalige Benjamin Renner stort een ooievaar met een baby neer en worden een niet zo snuggere eend en konijn opgezadeld met de bezorging van die baby aan de gelukkige ouders in Deventer. Gelukkig krijgen ze hulp van een iets pienterder varken… maar geen van hen heeft een idee waar Deventer ligt!

Baby op komstDat leidt tot een hilarische tocht, waarin vanzelfsprekend alles mis gaat. Oh, die tékeningen!! Ge-wel-dig! Wat een expressie! Slapstick-humor, leedvermaak en grappige, droge opmerkingen wisselen elkaar constant af.

Je kunt het zo gek niet bedenken of het gebeurt in dit verhaal: de dieren maken per ongeluk een ritje met Slagerij Tot bloedens, veranderen de baby in een voetbal, bouwen een enorme katapult om de baby mee weg te schieten, ontmoeten een groep spookdiertjes uit de Filipijnen, kapen een vliegtuig en vluchten uiteindelijk met een ladderwagen van de brandweer.

Baby op komstNatuurlijk gaan de dieren de baby toch wel lief vinden en blijft het tot het einde de vraag of het kind ooit bij zijn ouders terecht gaat komen…

De humor sluit perfect aan bij kinderen van de bovenbouw (en ouder!!). Op elke pagina is wel een leuk grapje te ontdekken. Heel knap hoe vertaler Wiebe Mokken precies de juiste woorden heeft weten te vinden om de hilariteit over te brengen. Je kunt het boek dan ook blijven lezen en toch steeds weer in de lach schieten. Meer van dit soort boeken graag – daar worden we blij van!

Lestips

Een stripboek kun je niet voorlezen, maar promotie is simpel: lees het eerst zelf en vertel er daarna enthousiast over in de klas. Moet lukken 😉


Baby op komst

 

 


Genre: Humor
Onderwerpen: 2020, Baby's, Dieren, Humor, Jeugdboekenmaand 2023, Roadtrip, Strip, Tip van Daan, Tip van Finn, Vervoer
Geïllustreerd door Benjamin Renner

Leave a Reply