Coolman en ik – Yes!!!

Coolman en ik - Yes!!!Het lijkt zo geweldig, twee weken op taalcursus in Londen. Al helemaal omdat Lena meegaat, de grote liefde van Kai. Maar er zijn twee problemen: Lena is geïnteresseerd in de snobberige Charles, en ten tweede is er nog een reisgenoot: Coolman – Kais onafscheidelijke superheldvriend die hij als enige kan zien. Binnen een mum van tijd weet Coolman Kai in de grootste problemen te brengen: hij rijdt Charles’ Rolls Royce in de prak én Stonehenge raakt zwaar beschadigd. Tot overmaat van ramp wordt er ook nog iets gestolen uit het kasteel van Charles. Daar kan Coolman niets aan doen, maar hij helpt Kai wel uit te zoeken wie de schuldige is. Als dat maar goed gaat!

Recensie

Een simpel verhaal, met veel tekeningetjes. Daardoor zal het kinderen die niet zo van lezen houden wel aanspreken. De humor is echter wel erg flauw en het verhaal nogal voorspelbaar.

Dit is het tweede deel in de serie Coolman en ik, maar het kan los van het eerste deel gelezen worden. Het is wel goed om te beseffen dat de schrijver uit Duitsland komt en Kai dus ook. Anders zijn sommige zaken in het verhaal wat onduidelijk.

Lestips

Het verhaal is te gebruiken als introductie van een les over Groot-Brittannië: Kai schrikt wakker in de bus en denkt aan ‘de verkeerde kant van de weg’ te zijn gekomen. Hij maakt zichzelf hierdoor compleet belachelijk, want natuurlijk zijn ze zojuist in Engeland aangekomen. Ook komen ze aan op de plaats van bestemming. Al snel blijkt dat niet Londen te zijn. Met de klas kun je er over praten hoe je dat kunt weten. Hoe ziet Londen er eigenlijk uit?

Ken je dat (…) verf heeft overgeschilderd. (blz. 29 t/m 33)


Uitgeverij Lemniscaat, 2011


Genre: Humor
Series: Coolman en ik | Onderwerpen: 2011, Fantasievriend, Londen, Schoolreis, Serie, Stonehenge, VK & Ierland
Geïllustreerd door Heribert Schulmeyer

Leave a Reply