CoolMickey

CoolMickeyThomas is al behoorlijk ver in PlanetLords – een game vergelijkbaar met World of Warcraft. Maar als zijn ruimteschip bij een aanval zwaar beschadigd raakt, moet hij weer lang aan het werk in de kobaltmijn om het te kunnen repareren. De verleiding is dan ook groot als zijn vriend Mark hem in het spel laat weten dat hij een cheat heeft om in één klap 64 levels verder te komen. Thomas doet het, stom genoeg… En dan verdwijnt zijn avatar uit het spel en kan hij niet meer spelen. Later blijkt dat het niet zijn vriend was die hem zijn password afhandig heeft gemaakt, maar een nog onbekende vijand…

Recensie

Een boek zoals je ze maar weinig vindt: volledig over gamen! Daardoor zal het menig gamer aanspreken en is dit boek dus geschikt voor de niet-lezer die wel van gamen houdt! De game PlanetLords wordt zo duidelijk omschreven dat je zelfs als lezer volledig kunt opgaan in het spel. Dat is knap gedaan; zelfs voor niet-gamers wordt duidelijk waardoor gamen zo verslavend kan zijn.

In dat opzicht is dit ook een goed boek voor leerkrachten en ouders, want het geeft een goed inkijkje in het hoofd van een jongen die zich enigszins verliest in het spel. Zoals al snel duidelijk wordt: de game PlanetLords is meer dan een spelletje. Ruzies die in de game ontstaan, worden ook in het verhaal in ‘de echte wereld’ uitgevochten – iets waar menig leerkracht en ouder tegenwoordig mee te maken krijgt.

De plot van het verhaal is weliswaar niet heel erg sterk en de hoofdrolspeler is wel erg naïef, maar ondanks dat is het boek zeker de moeite waard en zeker voor jongens die van gamen houden een aanrader!

Lestip

Fragment voor boekpromotie:

Voor het donker (…) hij killde me. (blz 5 t/m 8)


Het boek is in 2013 uitgegeven onder de titel PlanetLords GameAvonturen – CoolMickey en heeft dan ook een andere kaft. Er is ook nog een tweede deel: De Helm van Kantor.

PlanetLords


Uitgeverij Ploegsma, 2011

 


Genre: Spanning
Onderwerpen: 2011, Gamen, Keuzes, Ruzie, Tip van Daan

Leave a Reply