De strijd om de Eiffeltoren

De strijd om de EiffeltorenGeronimo Stilton reist samen met Patty Spring, Benjamin, Pandora en Klem naar het Parijs in het jaar 1889. De Piratenkatten zijn daar namelijk ook gesignaleerd en Geronimo vermoedt dat zij de bouw van de Eiffeltoren willen dwarsbomen. Vermomd als werknemers op de bouwplaats van de toren komen zij erachter wat de katten in hun schild voeren… maar dan moeten ze nog een plan verzinnen om hen tegen te houden. Gelukkig schiet professor Volt te hulp!

Recensie

Een mooi vormgegeven strip over Geronimo Stilton waarin kinderen ook nog wat leren over de geschiedenis van de Eiffeltoren. Tussen het verhaal door wordt kort iets verteld over het plein waar de Eiffeltoren staat, de bouw van de toren, de Wereldtentoonstelling en zelfs iets over een heel ander gebouw – de ‘Augurk’ in Londen – dat ook nog een rol in het verhaal speelt. Het verhaal is niet erg spannend, maar wel boeiend. Doordat het verhaal in stripvorm is, zal het veel kinderen aanspreken.  Het lettertype is duidelijk en net als in alle Stilton boeken zijn sommige woorden in een andere kleur. Dit is echter niet storend voor de leesbaarheid.

Lestip

Zeer geschikt boek om aan te dragen als extra leesmateriaal in een les over Parijs of Frankrijk. De Eiffeltoren spreekt bij veel kinderen al tot de verbeelding en een boek hierover zal dus ook veel kinderen interesseren.


Uitgeverij De Wakkere Muis, 2013


Genre: Detective, Historisch verhaal
Serie: Geronimo Stilton | Tags: 2013, Eiffeltoren, Frankrijk, Parijs, Serie, Strip, Tip van Lucas
Illustrator: Geronimo Stilton

Leave a Reply