De Weerwaterman

Suske en Wiske zijn voor een signeersessie in Almere. Als blijkt dat een nicht van Sidonia naar Almere komt voor een openingsgala, besluiten ze langer te blijven. In het hotel waar ze verblijven logeert echter een vreemde man, die een grote interesse in Sidonia’s zangkunsten blijkt te hebben. Hij lijkt iets te maken te hebben met de onverklaarbare stormen op het Weerwater dat naast het centrum van de stad ligt. Al die geheimzinnigheid zorgt er natuurlijk voor dat Suske en Wiske op onderzoek uitgaan!

Deze uitgave is speciaal geschreven ter gelegenheid van de uitbreiding van het stadscentrum van Almere. Achterin het stripverhaal staan dan ook verhalen van vijf Almeerders over het nieuwe Stadshart.

Recensie

Het verhaal zelf is kort, maar zit goed in elkaar. Het Weerwater in Almere speelt een grote rol in het verhaal, maar dat is vooral leuk voor mensen uit Almere. Zij zullen veel van hun stad in de strip herkennen. De makers zijn duidelijk in de stad geweest en hebben talloze locaties herkenbaar in de strip verwerkt. Dit is echter alleen het geval in de illustraties; in de tekst is het niet relevant dat het verhaal zich in Almere afspeelt.

De verhalen achterin de strip leren mensen van buiten Almere echter ook iets over de stad en maken wellicht nieuwsgierig naar de bijzondere architectuur van het centrum.

Voor kinderen uit Almere is het leuk om te kijken of ze locaties uit de strip herkennen!


Uitgeverij Standaard, 2006


Genre: Detective
Series: Suske en Wiske | Onderwerpen: 2006, Almere, Flevoland, Strip
Geïllustreerd door Willy Vandersteen

Leave a Reply