Elvis Watt, miljonair

Elvis Watt miljonairOp zijn verjaardag vindt Elvis Watt een envelop met geld bij de post. Daarin zit niet een paar euro, maar een paar miljoen. De afzender is Benjamin Spoek, de rijkste man van Sonsbeek. Sonsbeek wordt elk jaar uitgeroepen tot mooiste stadje van het land. Benjamin Spoek is echter druk bezig om daar een eind aan te maken! Hij wil een grote, stinkende fabriek gaan bouwen en het mooie Kersenbomenbos kappen voor de aanleg van een snelweg. Maar wat is de reden dat Spoek hem zoveel geld cadeau doet? Probeert hij Elvis soms om te kopen? En waarom wil zijn moeder niets weten van al dat geld? Op zoek naar antwoorden komt Elvis achter een groot geheim…

Recensie

Dit boek heeft in 2014 de Prijs van de Nederlandse Kinderjury gewonnen in de categorie 6 t/m 9 jaar. De Senaat vond het een erg goed boek omdat het laat zien wat geld met iemand doet. Het gigantische geldbedrag dat Elvis krijgt, is eigenlijk ook het leukste onderwerp uit het boek: het laat je fantaseren over wat je zelf zou doen met twee miljoen. Het idee dat je zomaar zoveel geld zou kunnen hebben, spreekt kinderen natuurlijk wel aan!

Het verhaal zit vol met kleine grapjes en leest lekker makkelijk weg. Het staat dicht bij de belevingswereld van kinderen doordat het zich afspeelt in een kleine omgeving (school, zwembad, thuis) en voor een groot gedeelte gaat over vriendschap en familie. Naar het einde toe wordt het verhaal steeds intrigerender, maar het eindigt nogal plotseling. Het slot maakt nieuwsgierig naar het volgende deel!

Lestips

Fragment voor boekpromotie:

Toen Elvis op (…) die hij kende. (blz. 73 t/m 79)


Lees ook:

Elvis Watt, een koffer met geld  Elvis Watt, Heppie Kemper

 

 

 

 

 


Uitgeverij Moon, 2013

Elvis Watt miljonair bol


Genre: Verhalen
Series: Elvis Watt | Onderwerpen: 2013, Armoede, Eenoudergezin, Familie, Geld, Rijkdom, Serie
Geïllustreerd door Annet Schaap

Leave a Reply