Fashion Academy, Sport meets safari

Fashion Academy 2Mode is een must! Tenminste… als je op de Fashion Academy zit. Hier draait alles om mode, beauty en style. Wie eenmaal is toegelaten, wacht een spannende tijd. Want je woont op school en mag elk semester een echte modeshow organiseren. Bovendien kun je met de ‘geheime opdracht’ extra punten verdienen. Maar wie deze opdracht krijgt, weet niemand…

In dit tweede deel van de serie maak je kennis met Pleun en Ravi – de hoofdrolspelers in dit semester. Het thema is sport & safari. Dat betekent op de Fashion Academy meteen na het ontbijt lekker bootcampen!

Pleun zou het liefst keihard wegrennen. Sterker nog, als ze niet zo’n slechte conditie had, dan had ze dat ook zeker gedaan. Maar ze heeft nog een probleem: haar sportbroek zit zo strak dat ze bang is eruit te scheuren. Dit gaat haar seizoen niet worden…

Ravi is juist in topvorm. Zijn droom om profvoetballer te worden, is nog nooit zo dichtbij geweest. Maar hoe moet het dan met zijn andere droom: een eigen modelabel?

De serie bestaat uit vier delen en is gebaseerd op de modecyclus: lente, zomer, herfst en winter. In het tweede deel is de zomer aan de beurt! Om het verhaal goed te kunnen volgen, is het raadzaam om de boeken op volgorde te lezen.

Recensie

Nadat je in het eerste deel van deze serie hebt kennis gemaakt met Jewel en Falk, leer je in dit deel Pleun en Ravi beter kennen. Dat zorgt voor veel afwisseling in de serie: er zit een enorme diversiteit in de achtergronden van de kinderen op de Fashion Academy (geen toeval natuurlijk…). Zo komt Pleun uit een arm eenoudergezin, met een trashy moeder die haar flink verwaarloost. Ravi krijgt juist veel aandacht, maar moet van zijn vader kiezen welke van zijn twee toekomstdromen hij wil verwezenlijken.

Ook in dit verhaal is er weer veel aandacht voor de gedachten en onzekerheden van de hoofdpersonen. Pleun worstelt met haar uiterlijk en schaamt zich voor haar moeder. Ravi wordt gescout, maar moet het opnemen tegen jongens die veel groter en beter zijn dan hij.

Het modethema krijgt in dit deel duidelijk meer aandacht en ook de ontwerpen van de kinderen worden iets beter omschreven. De geheime opdracht is in dit deel nog een stuk mysterieuzer dan in het eerste deel; het blijft tot het laatst onduidelijk wat de inhoud hiervan is!

Net als in deel 1 is de vormgeving van dit boek zeer verzorgd en aantrekkelijk: mooie, leerachtige kaft, zwaar glossy papier en hippe illustraties. De kleur (groen) maakt het ietsje minder meisjesachtig dan het vorige boek (roze), maar alle tierlantijntjes schreeuwen: meidenboek! Terwijl dat het dus eigenlijk niet is, want Ravi is een stoere jongen, die toevallig ook heel erg van mode houdt. Tja… dat laat de cover zeker niet zien, dus of jongens dit boek ook willen lezen, is zeer de vraag.

Hoe dan ook, de meiden zullen gretig verder lezen in deze fijn geschreven serie!

Lestips

Fragment voor boekpromotie:

Net op tijd (…) in zijn mond. (blz. 19 t/m 22)

Beroepen

Wat zo mooi is aan dit boek, is dat het op het eerste gezicht (cover) aansluit bij vooroordelen (mode is voor meisjes), maar dat de inhoud laat zien dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn. Mode is meer dan jurken ontwerpen natuurlijk! Een mode-ontwerper is echt niet per se een zweverig, flamboyant persoon dat kleding voor de catwalk ontwerpt. Mode is een serieuze business! Wil je daar een inspirerend voorbeeld van geven, laat dan eens dit filmpje zien in de klas:

Demy de Zeeuw is een geweldig voorbeeld voor jongens: van profvoetballer bij Ajax werd hij ondernemer en heeft hij o.a. een eigen modelabel. Zoals hij in het filmpje vertelt: hij heeft drie ondernemingen, die allemaal te maken hebben met wat hij leuk vindt: fotograferen en filmen, voetbal en mode!


Lees ook:

Fashion Academy 1


Uitgeverij Holland, 2016

Fashion Academy 2


Genre: School, Sport
Serie: Fashion Academy | Tags: 2016, Beroepen, Jezelf presenteren, Kostschool, Mode, Ondernemen, Serie, Voetbal
Illustrator: Tante Beun

Leave a Reply