Het magische receptenboek van Bakkerij Bliss

Het magische receptenboek van Bakkerij BlissDe ouders van Roos, Tijm, Dille en Leintje runnen een magische bakkerij in het stadje Rampenburg. Met behulp van een geheimzinnig kookboek, dat al eeuwen in de familie is, bakken ze de meest betoverende koekjes en taarten. Als hun ouders een tijdje de stad uit moeten, krijgt Roos de sleutel van de voorraadkamer waarin het kookboek wordt bewaard. Haar moeder drukt haar op het hart: de deur mag alleen in noodgevallen geopend worden, want er mag absoluut geen magie vrijkomen… Maar Roos besluit toch te gaan experimenteren met wat magische recepten en daarmee belanden ze in lastige situaties. Daar komt nog bij dat de kinderen bezoek krijgen van Lilian – een mysterieuze vrouw, die beweert hun tante te zijn. Zij toont wel erg veel interesse in de kinderen en de bakkerij. Maar is ze wel te vertrouwen?

Recensie 

Het verhaal komt wat traag op gang, maar als de boel eenmaal in het honderd begint te lopen door de magie in Bakkerij Bliss, leest het boek als een trein. Het wordt steeds spannender en fantasierijker en is daarmee zeer vermakelijk. Tot het einde blijft spannend wat de bedoelingen zijn van tante Lilian.

Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Roos, waardoor het verhaal misschien wat geschikter is voor meisjes dan voor jongens. Je leest over haar gedachten en onzekere gevoelens, wat ook meteen voor wat meer diepgang in het verhaal zorgt.

En goed nieuws voor degenen die genieten van dit verhaal: er zijn nog vijf delen!

Lestip

Fragment voor boekpromotie:

 Roos en Tijm (…) wat het was. (blz. 81 t/m 91 )

Roos voelt zich minderwaardig ten opzichte van haar mooie broer en daar weet tante Lilian in het verhaal goed gebruik van te maken… Zo wordt duidelijk dat als je onzeker bent over jezelf, je ook erg kwetsbaar bent voor invloeden van anderen. Daarnaast is de boodschap in dit verhaal dat iedereen zijn sterke eigenschappen heeft, ook al zijn die niet direct voor iedereen duidelijk te zien. Daardoor is dit boek een aanrader voor meisjes die zich onzeker voelen over zichzelf. Zij zullen zich waarschijnlijk goed met Roos kunnen identificeren en voelen zich na het lezen van dit boek hopelijk meteen een beetje beter over zichzelf!


Uitgeverij Van Holkema & Warendorf, 2012


Genre: Sprookjes / fantasie
Serie: Bakkerij Bliss | Tags: 2012, Bakkerij, Jezelf zijn, Magie, Serie
Illustrator: Wouter Tulp

Leave a Reply