In de val

In de valAls Kaja met haar moeder onderweg is naar Hein, de nieuwe vriend van haar moeder, rijden ze bijna een otter aan.  Hoe kan dat nou? Otters zijn toch uitgestorven?

Kaja komt er echter achter dat er wel degelijk weer otters leven in Nederland, maar dat deze nog steeds bedreigd worden. Samen met Hein doet ze er alles aan om de dieren te redden, al zet ze daarbij haar eigen leven wel op het spel…

Recensie

De tekst op de achterkant van dit boek geeft niet goed weer waar dit boek over gaat (de tekst hierboven wel!) en de enorme afkortingsfout (ni-ets) nodigt ook niet uit om dit boek te gaan lezen. Zonde! Want het boek is goed geschreven en leest heel prettig. Er zit de nodige hoeveelheid spanning in en veel emotie. Niet alleen over het wel en wee van de otters, maar ook over de gevolgen van de relatie van Kaja’s moeder en haar nieuwe vriend Hein. Kaja en haar moeder trekken namelijk bij hem in en Kaja krijgt daardoor te maken met een stiefzus die haar niet accepteert.

Dit boek hoort bij het project S.O.S. Dierenredders (helaas bestaat de genoemde website www.dierenredders.nl niet meer) en is gesponsord door Uitgeverij Leopold, Burgers’ Zoo, Future for Nature en KlasseTV. Door het lezen van dit boek kom je meer te weten over de otters in Nederland (in Overijssel). Achterin het boek vind je meer informatie over het Otterstation en een quiz over otters.

Lestip

Fragment voor boekpromotie:

 ’De bloemen!’ roept (…) otter gezien heeft? (blz. 13 t/m 17)


Uitgeverij Leopold, 2011

 


Genre: Dieren
Onderwerpen: 2011, Dieren, Otters, Overijssel, Stiefouders, Tip van Julia, Weerribben
Geïllustreerd door Tineke van der Stelt

Leave a Reply