Kepler62 – 1: De uitnodiging

Kepler62 deel 1De 13-jarige Ari woont alleen met zijn broertje Joni. Hun moeder is weer eens op zoek naar werk, eten, een beter leven. En dat wordt steeds moeilijker: de aarde is overbevolkt en de armoede is groot. Mensen gaan op ontdekkingsreis naar nieuwe planeten.

De broers zoeken intussen afleiding met de nieuwe game Kepler62. Iedereen zegt dat het de moeilijkste videogame ooit is en dat het onmogelijk is om uit te spelen. Maar het gerucht gaat ook dat wie het uitspeelt, een uitnodiging krijgt… Wat voor uitnodiging? Daar willen Ari en Joni natuurlijk maar al te graag achter komen…

Vertaald uit het Fins door Sophie Kuiper.

Eerste deel uit de serie Kepler62.

Recensie

Superhelden.nl meets De Fluisteraars! Een spannende computergame en een toekomst waarin alles gecontroleerd wordt… Wat een stoere serie is dit!

Kepler62

©2017, Clavis Uitgeverij, Hasselt-Amsterdam-New York, illustratie van Pasi Pitkänen uit Kepler62-1

Zodra je het boek openslaat, word je het verhaal in gezogen door de krachtige illustraties van Pasi Pitkänen, die dit boek regelmatig paginagroot vullen. Tekst en beeld vullen elkaar in dit boek perfect aan. Dreigende donkere kleuren, gecombineerd met knallend geel, blauw en rood… de stripachtige tekeningen zijn net zo intrigerend als dit spannende science-fictionverhaal.

Het is fascinerend om te lezen hoe onze wereld veranderd is in dit verhaal. De regering houdt alles en iedereen in de gaten en om het tekort aan werkende volwassenen aan te vullen, worden kinderen met behulp van neurotuning omgevormd tot experts op uiteenlopende gebieden. Ari en Joni (twee broertjes die er – vanwege verschillende vaders – totaal verschillend uitzien) hopen een uitweg uit dit leven te vinden door middel van de game Kepler62. Leuk detail: ze spelen het spel op hun ‘oeroude, gehavende Playstation 10’ (blz 21).

Kepler 62 illustratie 2

©2017, Clavis Uitgeverij, Hasselt-Amsterdam-New York, illustratie van Pasi Pitkänen uit Kepler62-1

Dit verhaal zal direct heel veel liefhebbers van gamen aanspreken. De tekst is echter wel wat pittig. Er staan flink wat uitdrukkingen en moeilijke woorden in de tekst. Anderzijds zorgen de illustraties en de spanning er wel voor dat je blijft lezen! Het zal geen verrassing zijn dat het Ari en Joni lukt om het spel uit te spelen, maar wat er dan verder gaat gebeuren… AARGH! – dat lees je pas in het volgende deel! Hoe frustrerend! Net als je lekker in het verhaal komt, is het afgelopen. Om enig idee te hebben waar dit verhaal naartoe gaat – en: ‘niets is wat het lijkt’, staat op de achterflap – heb je deel 2 nodig. Zorg dus dat je dat binnen handbereik hebt liggen, als je aan dit boek begint… het is absoluut een fantastisch begin van een spannend leesavontuur.

Lestips

Dit boek verkoopt zichzelf! Wel even laten zien in de klas natuurlijk 🙂

Vertel dat er een spannende science-fictionserie is verschenen. Lees een fragment voor:

Ari gooide zijn (…) Playstation 10. Kepler62! (blz. 16 t/m 21)

Kepler 62 illustratie 3

©2017, Clavis Uitgeverij, Hasselt-Amsterdam-New York, illustratie van Pasi Pitkänen uit Kepler62-1

Laat vervolgens de illustraties op de volgende bladzijden zien, maar lees het verhaal niet verder voor. Stop op blz. 32 en lees voor:

Toen werd het stil.

De makers van de serie hadden het ook al begrepen: cliffhangers zijn de beste leesbevorderaars!


Lees ook:

Kepler62 - 2


Clavis Uitgeverij, 2017

Kepler62 1 bol.com


Genre: Avontuur
Series: Kepler62 | Onderwerpen: 2017, Armoede, Familie, Gamen, Illustraties, Ontdekkingsreizen, Planeten, Science fiction, Serie, Tip van Daan, Tip van Sem, Toekomst, Toekomst & technologie
Geïllustreerd door Pasi Pitkänen

Leave a Reply