Klem!

Klem!Er is iets heel raars aan de hand op Riks nieuwe school. De kinderen maken graag huiswerk. Ze drinken liever melk dan cola, vinden skaten veel te gevaarlijk, en voetballen doen ze ook al niet. Maar ze zijn wel ‘dol op topo’ en roepen ‘Yes, staartdelingen!’ als de rekenles begint. Gelukkig vindt hij wel nog twee ‘normale’ kinderen. Maar als die ook plotseling in robots lijken te veranderen, wordt Rik bang. Dóódsbang… Wat is er aan de hand?! En… kan hij zelf nog wel ontsnappen?

Recensie

Wat een fantastische spanningsopbouw in dit boek! De situatie voor hoofdpersoon Rik wordt steeds vreemder en beklemmender. Kan hij nog ontsnappen aan het vreemde lot dat alle kinderen op deze school lijkt te treffen? Zijn ouders geloven hem niet; leerkrachten zijn niet te vertrouwen… Hij zit daadwerkelijk ‘klem’!

Behalve spannend is het boek ook grappig en vlot. De ontknoping blijft tot het einde toe onvoorspelbaar en is origineel en verrassend. Dit boek zullen zowel jongens als meisjes met veel plezier lezen! Echt een aanrader voor elke leerling.

Lestips

Als je dit boek besluit voor te lezen, zullen de kinderen aan je lippen hangen! En geloof me, je zult er zelf ook veel plezier aan beleven. Maar het boek promoten is natuurlijk ook een goed idee: dit boek is prima zelfstandig te lezen door de leerlingen en zal absoluut zorgen voor veel leesplezier.

Fragment voor boekpromotie:

‘Oké, leg de (…) hij rende weg. (blz. 13 t/m 16)

Het boek is helaas niet meer nieuw te verkrijgen; alleen als e-book. Mocht je een abonnement op de bibliotheek hebben, dan kun je het e-book ook lenen (en voorlezen!) via de bibliotheek app. Kun je ook meteen aan je leerlingen laten zien hoe dat werkt!

Musical

Er is ook een schoolmusical gemaakt van dit boek: Superschool. Op deze site vind je meer informatie en in onderstaand filmpje kun je luisteren naar de titelsong.


Uitgeverij Ploegsma, 2010

Het boek is niet meer te koop, maar je kunt het wel als e-book lezen via de online bibliotheek!


Genre: School, Spanning
Tags: 2010, Musical, School, Tip van Sem, Voorleestopper
Illustrator: Alice Hoogstad

Leave a Reply