Later wil ik klein worden

Later wil ik klein wordenLater lijkt me best wel fijn,
want je kunt dan alles worden.
Dus ik word als ik groot ben
gewoon weer lekker klein.

Recensie

Juffie heeft het zelf gezegd.
Alles kun je worden. Echt!

Dat leidt in dit boek tot fantastische ideeën: van heks tot ietsenmaker, van astronaut tot ober van het meest geweldige mobiele restaurant dat er bestaat en van boom in een musical tot ‘iets met dieren’. Job van Gelder maakte al heel wat illustraties bij boeken van anderen, maar dit is zijn eerste eigen prentenboek. Hij maakte de versjes er ook zelf bij.

Later wil ik klein worden

©2021 Condor, illustratie van Job van Gelder uit Later wil ik klein worden

En wat een heerlijk creatief boek is dit! De ideeën van Van Gelder over ‘worden wat je wilt’ nodigen uit tot eindeloos fantaseren en de kleurrijke prenten prikkelen de verbeelding nog veel meer. Hoe zou de schatten-zoekmachine werken? Welke bijzondere ietsen zou jij kunnen verzinnen? Hoe zou jouw maanraket eruit zien?

Later wil ik klein wordenDe gedichten zijn bovendien heel verrassend en daardoor ontzettend grappig. De humor zal ook zeker oudere kinderen (en volwassenen) aanspreken, en daardoor is dit boek geschikt voor jong én oud. Een geweldig prentenboek voor de Kinderboekenweek 2021 met het thema ‘worden wat je wil’, maar zeker ook voor daarna!

Lestips

Weliswaar is het geen thematitel, maar dit prentenboek is echt perfect voor de Kinderboekenweek 2021! Ook voor de bovenbouw!

Uit dit boek kun je heel veel inspiratie halen:

  • Laat de kinderen bijvoorbeeld een ‘bijzonder iets’ ontwerpen.
  • Of ontwerpen ze liever een mobiel hotel-restaurant, een maanraket, een schatten-zoekmachine of een uitvinding van niks? Hoe zou die er dan uitzien? Laat ze een mooie tekening maken!
  • Laat de kinderen een dagboek-verslag schrijven: een dag op de Ridderschool.
  • Of laat hen eens fantaseren over wat ze willen worden – álles mag! (eerst even het gedicht ‘Echt álles?’ voorlezen!)

Behalve voor het thema ‘worden wat je wil’ of beroepen is dit boek ook zeer goed te gebruiken bij het thema uitvindingen.


Uitgeverij Condor, 2021

Later wil ik klein worden


Genre: Non-fictie, Sprookjes / fantasie
Onderwerpen: 2021, Beroepen, Creatief schrijven, Fantaseren, Illustraties, Kinderboekenweek 2021, Poëzie, Prentenboek, Uitvinders, Uitvindingen, Uitvindingen & machines
Geïllustreerd door Job van Gelder

Leave a Reply