Niet zoenen op de trampoline

Niet zoenen op de trampolineKalle en Kimberley vieren weer samen zomervakantie. Kalle gaat daarvoor in zijn eentje met de bus naar Zwitserland, waar de vader van Kimberley als invalkok in een hotel werkt. Ze beleven samen met de andere kinderen in het hotel veel leuke en spannende avonturen. Onverwachts komt Kalles moeder alsnog naar Zwitserland. Dat brengt Kalle en Kimberley op het idee hun ouders aan elkaar te koppelen, zodat zij stiefbroer en –zus zullen worden. Zou het hen lukken?

Recensie

Dit verhaal is het vervolg op het boek Krullen en blubbershampoo, maar het is niet nodig om het eerste deel te lezen om dit verhaal te begrijpen. Dit boek maakt echter wel nieuwsgierig naar het eerste deel. En dat is vooral omdat dit zo’n lekker vrolijk vakantieverhaal is. Het smaakt naar meer! Het verhaal is makkelijk – het is niet voor niets een A-boek – maar toch ook leuk voor iets oudere kinderen. Ook zij zullen zich best kunnen verplaatsen in de activiteiten die de hoofdpersonen ondernemen: stokbroodjes bakken bij een kampvuur, wandelen in de bergen en een dierengeluidenspel.

Het verhaal gaat behalve over vakantie ook over verliefdheid. Verliefdheid tussen de kinderen zelf, maar ook tussen hun ouders. Het verhaal zal kinderen met alleenstaande ouders daarom ook wel aanspreken!

Achterin het boek staan ook nog alle moppen die de vader van Kimberley aan Kalle vertelt voor het slapengaan. Erg leuk!

Lestip

Voor een spannend fragment over een wandeling in de bergen kun je het volgende stukje voorlezen. Het fragment nodig zeker uit om verder te lezen, maar ook om te praten over hoe je je moet voorbereiden als je de bergen ingaat.

 “Gaan we wel (…) nooit meer gevonden.” (blz. 41 t/m 47)


Uitgeverij De Fontein, 2013


Genre: Verhalen
Tags: 2013, Alpen, Eenoudergezin, Landschap, Reizen & vakantie, Vakantie, Verliefdheid, Zwitserland & Oostenrijk
Illustrator: Jolet Leenhouts

Leave a Reply