Rennen voor de grizzly

Rennen voor de grizzlyTegen haar zin gaat Marry met haar oudere broer op kamp in het ijskoude Alaska. Ze let dan ook helemaal niet op tijdens de wildernislessen die ze bij aanvang van het kamp krijgen. Ze verstaat bovendien ook helemaal niets van het Engels. Maar dan krijgt de ranger van het kamp een ongeluk en raakt buiten westen. Marry gaat met nog een paar kinderen hulp halen. Dan wordt het echt overleven. Ze moeten zelfs overnachten in de wildernis! En dat in een gebied waar grizzly’s wonen… Lukt het hen om de ranger op tijd te helpen? En wat doen ze als er een grizzly uit de struiken komt…?

Recensie

Een echt spannend boek over de wildernis in Alaska. Het verhaal wordt heel realistisch beschreven, met goede tips over kamperen of verblijven in de wildernis (achterin het boek staat zelfs een apart katern met tips!). Het doet denken aan de film “Into de wild”, maar dan geschikt voor kinderen! Goed geschreven. Je leest het verhaal echt in één adem uit!

Lestips

Heel geschikt om kinderen iets bij te brengen over de wildernis in Alaska. Ook zeker een boek dat zich leent voor een spannende boekpromotie. Maar het hele boek voorlezen in de klas kan natuurlijk ook!

Fragment om iets te vertellen over kamperen in de wildernis:

 Na twee uur (…) ook weer gehad. (blz. 15 t/m 24)

Om kinderen te interesseren het boek zelf te lezen is het volgende, spannende fragment erg geschikt. Hoe zou het aflopen?!

 Jakkes, wat zijn (…) op de grond? (blz. 26 t/m 31)


Uitgeverij Leopold, 2010

 


Genre: Avontuur
Series: Rugzakavontuur | Onderwerpen: 2010, Alaska, Dieren, Kamp, Natuur, Noord-Amerika, Reizen & vakantie, Tip van Emma, Wildernis
Geïllustreerd door Els van Egeraat

Leave a Reply