Leesbevordering in de klas op Facebook

Facebook-pagina

Lees hier de laatste berichten die op de Facebookpagina van Leesbevordering in de klas zijn geplaatst.
Je vindt er actuele boekentips en nieuwtjes omtrent lezen.

Nu heb je echt een EXTRA goede reden om De Grote Vriendelijke Podcast te gaan luisteren! Een uitgebreid interview met niemand minder dan Tonke Dragt!

En wil je nog meer weten van deze schrijfster, lees dan zeker ook haar boek 'Als de sterren zingen', waarin zij heel veel over zichzelf en haar schrijven vertelt.
leesbevorderingindeklas.nl/book-review/als-sterren-zingen/AFLEVERING 23: TONKE DRAGT

BREAKING! De 23ste aflevering van De Grote Vriendelijke Podcast staat online, met niemand minder dan Tonke Dragt! We spraken 1,5u lang met de schrijfster, die zich zelden meer laat interviewen. Dit is het eerste grote radio-interview in meer dan 10 jaar.

Tonke wordt dit jaar 90 en 2020 is het jaar waarin de Netflix-serie van ‘De brief voor de koning’ verschijnt. Natuurlijk spraken we daarover maar ook over haar favoriete boeken: de toekomstromans ‘Torenhoog en mijlenbreed’ en ‘Ogen van tijgers’.

Het was een bijzonder gesprek met een zeer openhartige Tonke. We hebben er twee delen van gemaakt. Heel veel luisterplezier.

www.degrotevriendelijkepodcast.nl/e/aflevering-23-deel-1-tonke-dragt-mmv-paulien-cornelisse/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Komende week begint de Poëzieweek. Het thema 'De toekomst is nu' is ook het thema van de nieuwste DICHTER. van Plint. Daan Beeke van Stichting Lezen schreef een mooi voorwoord:
"Misschien denken mensen dat je later met poëzie niet zoveel kunt, dat het je niet uitrust met twentyfirst century skills en dat je leerlingen daarom beter kunnen leren programmeren. Dat is niet waar: we moeten de kinderen ook uitrusten om het leven nú te leven."

Poëzie laat je nadenken over jezelf en het leven. En wil je als leerkracht met de gedichten uit deze DICHTER. aan de slag? Er zijn lesbrieven bij geschreven! Gratis als je een abonnement op dit fantastische tijdschrift hebt (en dat kost maar €16,95 per jaar!).

En nóg een goede TIP: speciaal voor de Poëzieweek kun je nu ALLE eerder verschenen DICHTER.s voor slechts € 42,50 kopen! Zo kun je wel heel gemakkelijk met poëzie aan de slag! www.plint.nl/dichter/poezieweek.htmlVandaag

Hoera, het is vandaag!
Dat moet gevierd. Mijn vader heeft het hele huis versierd
en appeltaart gehaald voor hem en mij.
Met slagroom, want vandaag is zo voorbij.
De appeltaart gaat op,
er wordt geen kruimel van bewaard,
want morgen is het weer vandaag,
maar dan met mokkataart.

Bette Westera

Deze DICHTER. gaat over het thema van de Poëzieweek: De toekomst is nu. Geef je les? Dichter en schrijfdocent Linda Vogelesang schreef in opdracht van Bibliotheek Brummen | Voorst, Bibliotheek Nijkerk en Bibliotheek Noord-Veluwe lesbrieven. Gratis voor abonnees. DICHTER. wordt morgen bij abonnees bezorgd, dus je hebt tijd om de lessen voor te bereiden. De Poëzieweek begint op 30 januari en duurt tot en met 5 februari. Leuk? Lees hier meer: www.plint.nl/dichter/dichter/dichter-nr-15-de-toekomst-is-nu.html

Met de actie ‘Boek een dichter’ van het Nederlands Letterenfonds en De Schrijverscentrale kun je van 1 januari t/m 5 februari 2020 tegen een aantrekkelijk, gereduceerd tarief een dichter op school uitnodigen. Ook dichters van DICHTER.: Erik van Os, Mieke van Hooft, Kate Schlingemann, Judy Elfferich, Rian Visser, Linda Vogelesang, Bette Westera,Diet Groothuis en Annemarie van den Brink.
... See MoreSee Less

View on Facebook

IN DE KRANT | WEEK 4
Oh nee! Volgens wetenschappers komt er een griepgolf aan! Maar het kan nog erger, want in Kidsweek lees je ook nog dat er in Azië een nieuw besmettelijk virus is ontdekt: Corona. En daar zijn al 10 mensen aan overleden!
Wat wetenschappers doen om tegen dit soort ziekten te strijden lees je in het boek 'Science in actie tegen ziekten' (van het fonds Corona! - what's in the name?!). Het boek legt ook uit wat epidemieën zijn en hoe DNA in elkaar zit. Een echt 'informatief boek' dus deze week! Interessant leesvoer voor kinderen die houden van wetenschap én handig (voor jou) als informatiebron!
#meerlezenbijdekrant Kidsweek in de Klas

Hier lees je een recensie (van NBD Biblion: boekenopschool.nl/aanbod/science-in-actie-tegen-ziekten) en bestellen kan via bol: bit.ly/2NXC6VF of de boekhandel!
... See MoreSee Less

View on Facebook