Archeon Thea Beckmanprijs 2024

Thea Beckmanprijs 2024

©Archeon

Thea Beckmanprijs 2024De Archeon Thea Beckmanprijs 2024 is uitgereikt! De winnaar is De reis van Manie Schaafijs van Zindzi Zevenbergen en Hedy Tjin!  Een ode aan de verhalenvertellers, volgens de jury.

Lees hier het juryrapport

De Jonge Beckmanjury vond het ook een geweldig boek (vooral de illustraties!).
Het verhaal was bijzonder verteld, maar goed te volgen en interessant hoe heden en verleden verbonden zijn. Maar toch koos de jonge jury voor een andere winnaar: Suikerland van Henna Goudzand-Nahar

Thea Beckmanprijs - Jonge jury
Wat was het weer leuk om het oordeel van de kinderen te horen!
De Jonge Beckmanjury vond het boek heel interessant, met een nieuw perspectief: die van de tot slaaf gemaakte zelf. Ook vonden ze het mooi hoe je de verhalen van meerdere personages volgt. Ze konden zich goed inleven. De mooie beelden van Renate Siepel hielpen bij de verbeelding van het verhaal. De jury vond het mooi om te lezen hoe Esi overal mee omging. De jury vond het een belangrijk onderwerp, waar veel aandacht voor moet zijn.

Thea Beckmanprijs - pluim

©Archeon

De jonge jury heeft bovendien een Pluim uitgereikt aan Koningsspel van Linda Dielemans, met illustraties van Sanne te Loo!

De kinderen vonden dat echt een mooi, dik geschiedenisboek. Ze hadden er veel van geleerd, mooi hoe fantasie en waarheid verbonden zijn. Het heeft zelfs aangezet tot houtsnijden! De kinderen vonden het wel een heftig einde. Het boek had wel nog wat langer moeten duren. De jury hoopt stiekem héél erg op een vervolg! Hoe loopt het af met Auga??

Bij de boeken op de shortlist zijn bovendien filmpjes gemaakt door studenten van de Willem de Kooning Academie. Je kunt ze allemaal bekijken op de website van museumpark Archeon. Vooral het filmpje van Suikerland vond ik erg indrukwekkend!

Leave a Reply