Tiplijsten

Voorkant waaierMaak kennis met mijn ‘stereotypetjes’! Op deze pagina kun je een aantal typen kinderen* vinden, die van een bepaald soort boeken houden. Zij hebben allemaal hun eigen tiplijst: een lijst met boekentips! Als je wilt weten welke boeken je een kind in je klas zou kunnen aanraden, kun je kijken op welk van deze typetjes dat kind lijkt. Of misschien kun je het kind zelf laten kiezen wie hem of haar het meeste aanspreekt! Hopelijk vind je zo nog een paar boeken waarmee je de kinderen in je klas enthousiast krijgt!

Er is een mooie waaier beschikbaar van de typetjes, met QR-codes naar de tiplijsten!
Je kunt hem hier bestellen.


Daan

Hoi, ik ben Daan!

Ik houd niet van lezen. Ik ga liever gamen of buiten spelen. Lekker voetballen met mijn vrienden! Van de juf en mijn ouders moet ik meer lezen, maar de meeste boeken vind ik stom. Gelukkig heb ik toch wel een paar boeken gevonden die erg leuk zijn. Met veel plaatjes 🙂

Ga naar de tiplijst van Daan

 

 

EmmaHoi, ik ben Emma!

Lezen vind ik erg leuk. Ik vind het leuk als de hoofdpersoon allemaal spannende avonturen meemaakt. Het is helemaal leuk als er raadsels moeten worden opgelost, want dan probeer ik erachter te komen hoe het in elkaar zit. Als ik zit te lezen, vergeet ik even alles om me heen.

Ga naar de tiplijst van Emma

 

 

JuliaHoi, ik ben Julia!

Ik vind het leuk om verhalen te lezen die echt gebeurd kunnen zijn. Gewoon, over school bijvoorbeeld. Of over een meisje zoals ik. Want dan probeer ik me voor te stellen hoe ik zou reageren als ik haar was. Boeken over tovenaars of elfjes zijn toch helemaal niet boeiend? Die bestaan helemaal niet! Nee hoor, doe mij maar een goed boek over echte mensen.

Ga naar de tiplijst van Julia

 

LiamHoi, ik ben Liam!

Ik ben altijd heel blij als de meester zegt dat we gaan lezen. Even niet aan school denken! Lekker wegdromen… Vooral boeken over magie vind ik leuk. Het is zo leuk om te bedenken wat er dan allemaal mogelijk zou zijn. Ik vind het ook best lastig om me daarna te concentreren op mijn werk… Het liefst lees ik nog even verder!

Ga naar de tiplijst van Liam

 

FinnHoi, ik ben Finn!

Weet je wat het toppunt van nieuwsgierigheid is? Door het sleutelgat van een glazen deur kijken! Hahaha! Heb ik uit een moppenboek. Lezen vind ik wel leuk, maar dan moet er wel iets te lachen zijn. Gelukkig zijn er echt heel grappige boeken! Als ik weer eens hardop zit te lachen in de klas, mag ik van de juf altijd een stukje voorlezen. Kan iedereen lachen! 🙂

Ga naar de tiplijst van Finn

 

SemHoi, ik ben Sem!

Vorig jaar zijn we met schoolreisje naar een pretpark met achtbanen geweest. Dát was te gek. Verder is school best saai… Elke dag hetzelfde en je moet de hele dag stilzitten en werken… Pff! Ik ga liever naar de film dan dat ik een boek lees. Lekker veel actie! Maar ja, als ik dan toch lees, dan moet er dus wel wat gebeuren. De juf heeft me wel een paar coole boeken gegeven. Spannend joh! Ik kon ze bijna niet wegleggen…

Ga naar de tiplijst van Sem

 

MilaHoi, ik ben Mila!

Lezen vind ik het allerleukste wat er is! Ik probeer op school altijd mijn werk snel af te krijgen, want dan mag ik weer lezen. Thuis lees ik ook heel veel. Ik ga vaak naar de bibliotheek en heb ook veel boeken gekregen van mijn moeder. Daardoor ken ik heel veel boeken, ook van vroeger. Weet je dat daar echt heel mooie verhalen bij zitten?  Ik heb niet echt één favoriet boek… ik heb er een heleboel!

Ga naar de tiplijst van Mila

 

LisaHoi, ik ben Lisa!

School vind ik heel gezellig, want daar zijn mijn vriendinnen! Soms krijg ik wel eens op mijn kop van de juf omdat ik teveel zit te kletsen. Maar ja, we hebben altijd zoveel te bespreken! Ik houd van nagellakken en tekenen in mijn fashion kleurboek. Lezen vind ik trouwens ook leuk. Met mijn vriendinnen wissel ik altijd tips uit!

Ga naar de tiplijst van Lisa

 

TessHoi, ik ben Tess!

School vind ik best wel makkelijk. Ik heb dingen nu eenmaal wat sneller door dan de meeste kinderen in mijn klas. Gelukkig krijg ik extra lessen over wiskunde en programmeren. En ik vind het leuk om boeken te lezen over kinderen die ook erg slim zijn.

Ga naar de tiplijst van Tess

 

 

LucasHoi, ik ben Lucas!

Het liefst lees ik informatieve boeken. Maar dat mag niet altijd tijdens het vrij lezen. Eerst baalde ik daarvan, maar toen las ik een verhaal over de Tweede Wereldoorlog en dat was echt superinteressant! Als het tenminste maar echt gebeurd is. En gelukkig lezen steeds meer informatieve boeken als een verhaal, dus die mag ik ook lezen.

Ga naar de tiplijst van Lucas

 

*  Mijn ‘stereotypetjes’ zijn zelf-verzonnen kinderen. De namen heb ik gekozen omdat ze tot de populairste namen van dit moment behoren en dus niet omdat ik vind dat een naam bij een bepaald type kind hoort. De jongens kunnen in het echt ook meisjes zijn en andersom.