Boeken met papierkunst

PapierkunstPapierkunst!! Deze week verscheen Propje van Marit Kok, wat mij eraan deed denken dat ik Een zee van papier van Sietse Muis en Koos Meinderts ook nog steeds moest laten zien. Want deze boeken zijn allebei ware kunstwerken – beide op hun totaal eigen manier natuurlijk, maar wel door de waanzinnig gave manier waarop ze gemaakt zijn!

PROPJE is een prentenboek dat bedoeld is voor jonge kinderen: een lief verhaal op rijm, over afgedankte spullen die een tweede kans krijgen. Prachtig voor het thema afval en kringloop, maar het is ook fantastisch om te bekijken hoe dit boek gemaakt is! Daar zullen oudere kinderen ook hun ogen door uitkijken!
Bovendien zitten er allemaal kleine grapjes in het boek verwerkt, die voor volwassenen bedoeld zijn (ik zeg: Come together ) Zo leuk!!

Propje Propje

 

EEN ZEE VAN PAPIER is een klein boekje, maar echt om te koesteren! ❤️ Zo mooi gemaakt! Ongelooflijk!! Maar ook het korte verhaal is geweldig, zeker voor leesliefhebbers en boekfanaten.
Otis woont in een boek en heeft genoeg aan zichzelf en de boeken die hij leest … tot hij de avontuurlijke Charlie ontmoet, die hem meeneemt, de wijde wereld in. ‘Hier zijn we zelf het verhaal, dat is toch veel spannender!’
Heerlijk hoe Koos Meinderts verwijst naar bekende verhalen en de poëzie van mooie woorden. Het is een klein boekje, maar groots van inhoud!

Als Charlie het woord ‘lang’ uit het water opvist en Otis het woord ‘gelukkig’, vinden ze dat ze genoeg woorden hebben gevangen.

Een zee van papier Een zee van papier

‘Een ode aan de schoonheid van boeken’ staat er op de achterkant…
Nou, dat is het. Met papierkunst die in een museum thuishoort.

Wat boffen wij toch met zulke inspirerende, creatieve kinderboeken!

Leave a Reply