Lekker lezen in de zomer

JeffersonJaaaa, zomervakantie! Nu ook eindelijk voor regio Noord. 🏖️🏕️

Ik verheug me al op de vele boeken die klaar liggen voor de vakantie (de stapel wordt steeds groter…), al geef ik mezelf ook zeker de vrijheid om even lekker NIET te lezen 😉

Vorig jaar was een van de boeken die ik bij me had Jefferson van Jean-Claude Mourlevat en dat is een voorbeeld van een boek waarvoor het even niet het juiste moment was. Na een heerlijk begin, waarbij het vertelplezier van de bladzijden spatte, stuitte ik op een behoorlijk kritisch stuk over de vleesindustrie. Terwijl ik luisterde naar de klotsende golfjes en de strandgeluiden om me heen haakte ik af. Hier had ik even geen zin in tijdens mijn vakantie – ik las het boek die vakantie niet uit.

Later deed ik dat alsnog en dacht ik: zo erg was het nou toch ook weer niet? Uiteindelijk heb ik me nog uitstekend vermaakt met het boek en ontzettend genoten van de droge humor.

Wist je trouwens dat het boek ook genomineerd is voor de Filter Vertaalprijs? Helemaal mee eens! Ik had in mijn aantekeningen, die ik altijd maak tijdens het lezen, ook meerdere keren opgenomen hoe geweldig goed de vertaling is geslaagd!

Kortom: zeker de moeite waard om te lezen (al dan niet op het strand 😎). En leuk om te weten: in september komt er een vervolg: Jefferson – Een verdwijning met een staartje! Dat klinkt al lekker dubbelzinnig! Daar kunnen we dus naar uitkijken.

Veel zomerleesplezier!

🏖️ Kijk hier voor heel veel zomerleestips! 🏖️

Leave a Reply