Dit jaar zijn er meerdere boeken verschenen waar je wel heel gemakkelijk je lessen of projecten over eten mee kunt verrijken.
Neem nou het boek Smaakspoken. Wat een bijzonder boek is dat!
Het is een boek over proeven en smaken, maar ook een soort sprookje over geesten die de eenzame Puck gezelschap houden en verder helpen in haar ontwikkeling. En het is een ontroerend verhaal over gevoelens van verdriet, rouw en geluk. Mooi hoor!!
Op de achterkant staat een tekst van Jochem Myjer: ‘Het kinderboek dat mijn kinderen aan het proeven heeft gekregen’. ‘Tja’, denk ik altijd als ik zo’n tekst lees. ‘Het zal wel.’ Maar ik moet toegeven: dit boek laat je écht bewuster proeven en nadenken over smaak!
>> Lees er in deze recensie meer over! <<
Maar mijn oog viel ook op het prachtige boek De wereld op je bord, dat ook over eten, smaken en recepten gaat. En toch is het is héél, héél anders dan het boek Smaakspoken!
In dit enorme boek kom je eigenlijk ogen tekort! Wat een explosie aan kleuren, tekeningen en interessante weetjes! Je herkent de tekenstijl misschien al wel van het mooie boek Atlas of Ga je mee naar Yellowstone? – het is namelijk van dezelfde Poolse makers, al staat op dit boek ook nog een derde naam genoemd: Natalia Baranowska.
Zij nemen je in dit boek mee op reis; niet alleen langs diverse landen, maar ook in de tijd! Je leest namelijk ook over de geschiedenis van voeding. Daarnaast bevat het boek ook nog eens 56 recepten, zodat je de wereldsmaken ook zelf kunt proeven.
Het taalgebruik is door de kort-en-bondigheid niet altijd heel gemakkelijk, maar dit boek zal de nieuwsgierigheid van kinderen ongetwijfeld enorm aanwakkeren. Wat een heerlijke ontdekkingsreis!