Leesbevordering in de klas op Facebook

Jongen met boeken

Lees hier de laatste berichten die op de Facebookpagina van Leesbevordering in de klas zijn geplaatst.
Je vindt er actuele boekentips en nieuwtjes omtrent leesbevordering.

1 dag geleden

Leesbevordering in de klas

Precies 100 jaar geleden eindigde 'de Groote oorlog'.
Deze Eerste Wereldoorlog is in Nederland een stuk minder bekend dan de Tweede - des te meer reden om er iets over te lezen. Een aantal boeken over deze oorlog:
* In 'Adelaar in de sneeuw' vertelt een man over zijn belevenissen tijdens WO I. Het boek legt bovendien een link tussen WO I en WO II.
* In 'De jongen die zijn vader zocht' lees je over de ellende van de 'achterblijvers' in Engeland.
* 'Achter de draad' speelt zich af in het grensgebied tussen Nederland en België. Een heel heftig verhaal, dus misschien meer iets voor jezelf...
Meer over deze boeken lees je hier: leesbevorderingindeklas.nl/subject/wo1/

Ten slotte nog een tip voor goede lezers uit groep 8 (of jezelf): als je meer wilt weten over WO I en wat er volgde na de wapenstilstand op 11 november 1918, lees dan het boek 'Tussen twee wereldoorlogen' van John Miles (bit.ly/2qHlbL7).
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

* Kidsweek in de Klas boekentip * WEEK 45
Terwijl wij hier genoten van warme herfstdagen, ging het in Italië hevig tekeer. In Kidsweek is een confronterende foto te zien van de gevolgen van grote overstromingen, die door het heftige weer zijn ontstaan.
Het boek 'Overleven in een overstroming' van Patrick Perish (bit.ly/overleven-overstroming) maakt goed duidelijk hoe gevaarlijk een overstroming is en hoe belangrijk het is om een overlevingsplan te hebben. Het boek bevat veel foto's en heeft het Makkelijk Lezen-keurmerk. Een aanrader voor kinderen (9+) die moeite hebben met lezen, maar wel meer willen weten! #meerlezenbijdekrant
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

1 week geleden

Leesbevordering in de klas

* Kidsweek in de Klas * WEEK 44
In het midden van Kidsweek vind je deze week een uitgebreid artikel over het leven in twee werelden. Anna Kupaaq woont zowel in Amsterdam als in Alaska. Haar vader is een Inupiaq, een stam van de Inuit.

Het is lastig om je voor te stellen hoe Anna's leven in Alaska is. Daarom deze week 2 boekentips, om je nog wat verder in de cultuur van de Inuit onder te dompelen.
* In 'Reis naar Siberië' van Bryan Alexander (bit.ly/reis-siberië) reist een fotograaf mee met een Nenetsen stam - vergelijkbaar met de Inuit. (10+)
* Het spannende verhaal 'Piraten van de IJszee' van Frida Nilsson (bit.ly/piraten-ijszee) neemt je mee naar de koude, verre IJszee. Lees hoe Siri probeert om haar zusje uit de handen van de beruchte piraat Witkop te bevrijden. Net als de Inuit moet Siri leven van de dieren en planten die ze in het wild kan vinden. (10+)
#meerlezenbijdekrant

Meer lezen over 'Piraten van de IJszee':
leesbevorderingindeklas.nl/book-review/piraten-van-de-ijszee/
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

OP DE MAT | Af en toe valt er zo’n boek op de mat dat ik al voor ik het gelezen heb, wil laten zien. Zoals dit boek 'Winterhuis Hotel' van Ben Guterson, met misschien wel de geweldigste cover van 2018: een stofomslag met doorkijkjes!
En dan de tekst op de achterflap... ‘een hotel met de grootste bibliotheek die Elizabeth ooit heeft gezien. Met daarin een oud, geheimzinnig boek waarin letters verschijnen die alleen zij kan zien. Er rust een vloek op Winterhuis Hotel en Elizabeth is misschien wel de enige die de vloek kan opheffen.’
Ik zeg: boek in de categorie ‘open haardje, niet storen’. Veelbelovend!
bit.ly/2EYBXiC
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook