Leesbevordering in de klas op Facebook

Jongen met boeken

Lees hier de laatste berichten die op de Facebookpagina van Leesbevordering in de klas zijn geplaatst.
Je vindt er actuele boekentips en nieuwtjes omtrent leesbevordering.

* Kidsweek in de Klas boekentip * WEEK 12
De schietpartij in Utrecht is deze week - hoe kan het ook anders - voorpaginanieuws in Kidsweek. Maar ook de aanslag in Christchurch wordt besproken. Bij het artikel staat een foto van scholieren die een haka uitvoeren - een dans van de Maori. De foto ziet er wat angstaanjagend uit, maar als je meer weet over de Maori en de haka, kun je dit beter plaatsen. Daarom deze week een tip om meer te weten te komen over de cultuur van de Maori's: 'Expeditie Toi Moko' van Fedor de Beer (bit.ly/2UbjrKc). Behalve leerzaam is dit verhaal vooral ook een ontzettend spannend en mysterieus avontuur, dat zich afspeelt in Nieuw-Zeeland.
#meerlezenbijdekrant

Lees hier meer over het boek: leesbevorderingindeklas.nl/book-review/expeditie-toi-moko/
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

3 dagen geleden

Leesbevordering in de klas

Altijd leuk om je schoolbibliotheek mee op te vrolijken: posters van boeken! Ook leuk voor in de klas natuurlijk (zeker de poster met de tafels!) of om uit te delen aan enthousiaste lezers in je klas. Gratis aan te vragen bij Uitgeverij De Fontein.Meesters en juffen opgelet!
Wij hebben mooie promotiepakketten beschikbaar met materiaal van de leukste kinderboekenauteurs! In het pakket zit o.a. een vel complimentenstickers, posters van de nieuwste kinderboeken en speciaal voor tijdens de Leesweken: een extra Jozua Douglas-pakket! Perfect te gebruiken samen met Jozua's boek dat op de Leeslijst staat: Keesie Kippenkop – De rioolridder. Wij sturen je dit leerkrachtpakket geheel gratis en zo snel mogelijk toe.
Vraag hier het pakket aan: buff.ly/2TH1280

Aanvragen voor een school in België? Stuur dan een mailtje naar promotie@uitgeverijdefontein.nl
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

MEER EMPATHIE met behulp van kinderboeken - dat is waar de Jeugdboekenmaand in Vlaanderen flink op inzet. Bekijk bijv. deze geweldige lestip voor interactief voorlezen. Analyseer niet wát er gebeurt, maar waaróm en hoe iemand zich daardoor voelt. Zo creëer je begrip voor anderen. En zo simpel kan dat zijn...

leesbevorderingindeklas.nl/artikelen/jeugdboekenmaand-2019/This is "Lestip 2 - JBM vriendschap - Van wat naar waarom" by Iedereen Leest on Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them.
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook