Themaboek Nederland Leest Junior 2024

Broergeheim Heel Nederland LeestHet nieuwe boek van de campagne Heel Nederland Leest Junior is bekend! (En ja, er is een nieuwe naam: het is sinds 2023 HEEL Nederland Leest). Het is het boek waarmee Emiel de Wild in 2013 debuteerde en waar hij meteen een Zilveren Griffel voor kreeg: Broergeheim!

Wat als je broer plotseling verdwijnt? Joeri overkomt het. Hij verhuist met zijn ouders en in het nieuwe huis is zelfs geen kamer voor Stefan. Joeri mist zijn broer verschrikkelijk. Hij weet niet eens waar zijn broer is en niemand wil het zeggen. Daarom schrijft hij brieven. Als Joeri een schokkende ontdekking doet, wil hij stoppen met broerzijn. Maar kan dat?

In november wordt dit dus het themaboek van de campagne, wat betekent dat je het boek met de hele klas tegelijkertijd kunt lezen. Met het boek en de bijbehorende lesbrief kunnen leerlingen in gesprek gaan over de belangrijke thema’s (geheimen, familie en groepsdruk) uit het boek. Voor een klein prijsje kun je een pakket van 32 boeken kopen!

Meer info vind je op de onderwijswebsite van Stichting CPNB.

Bestellen kan vanaf volgende week (17 april)!

Lezen/luisteren kan natuurlijk nu al 1f60a.png  Tip: het boek staat ook in de app van de online bibliotheek! 

Leave a Reply