Altijd wat te vieren

Altijd wat te vierenGedichten om gelukkig van te worden

Deze bundel bevat gedichten over verjaardagen, cadeaus, ballonnen, slingers en taarten.

Maar ook over vieren dat je bestaat, vrolijk worden van elkaar of gewoon gelukkig zijn met een nieuwe dag.

Recensie

Een betere aanprijzing bestaat er niet, toch? Gedichten om gelukkig van te worden – dat wil iedereen wel! En inderdaad is deze mooi verzorgde bloemlezing er eentje om blij van te worden – niet alleen door de vrolijke gedichten, maar ook door de fantastische, ietwat surrealistische kunstwerkjes van Carll Cneut.

Altijd wat te vierenIn het boek kom je gedichten tegen die de afgelopen vijftig jaar bij Querido zijn verschenen. Dat betekent: gedichten van de bekendste ‘kinderdichters’ Annie M.G. Schmidt, Erik van Os & Elle van Lieshout en Hans & Monique Hagen, maar ook poëzie van Bart Moeyaert, Toon Tellegen en Jaap Robben. Humoristische gedichten van Joke van Leeuwen en Robbert-Jan Henkes ontbreken niet, en ook Griffelwinnaars Bette Westera en Edward van de Vendel staan erin.

Altijd wat te vieren

©2021 Querido, illustratie van Carll Cneut uit Altijd wat te vieren

Kinderen zullen de feestende dieren van Carll Cneut ongetwijfeld een beetje vreemd vinden, en de feestende kikkers en olifanten hebben door hun expressie soms juist ook wel wat treurigs. Toch tillen de illustraties deze bundel naar een hoger niveau, want ze halen je uit je normale wereld en laten je net wat langer stilstaan bij het gedicht of het gevoel dat het bij je oproept. Het is dan ook een heerlijke bundel om uit te lezen tijdens een feestmomentje, of juist als je even behoefte hebt aan wat vrolijkheid.

Is er iets schat? En ik
zei zonder geluid Ja ma.
Het is feest vandaag. Ik besta.
uit: Alles – Eva Gerlach


Em. Querido’s Uitgeverij, 2021

Altijd wat te vieren


Genre: Non-fictie
Onderwerpen: 2021, Feesten, Feesten & herdenken, Gedichten, Geluk, Jeugdboekenmaand 2023, Poëzie, Verjaardagen
Geïllustreerd door Carll Cneut

Leave a Reply