Tim en Taco op Terschelling

Samen met Tims moeder kamperen Tim en Taco op Terschelling. Op de camping ontmoeten ze Dirk en Floor, die Tim nog kent van de vorige vakantie. Met z’n vieren beleven ze een fantastische zomervakantie. Ze bouwen speeltuinen en dammen op het strand, gaan kopje-onder in de zee, maken een prachtig schelpenmuseum en hebben zelfs een geheime hut in het bos! Maar op een dag vinden ze een geheimzinnig briefje bij hun hut, in een vreemde taal. Niet veel later is hun schelpenmuseum kapot gemaakt en zien ze angstaanjagende figuren in het bos. Ze geloven eigenlijk niet in het Waddenspook… maar wat of wie is het dan wel?Tim en Taco op Terschelling

Recensie

Na het lezen van dit boek wil je eigenlijk nog maar één ding: zo snel mogelijk op vakantie naar Terschelling! De sfeer van het eiland komt heel goed over, het verhaal leest makkelijk en is voor kinderen van een jaar of acht ook behoorlijk spannend.

Behalve dat geeft het boek ook veel informatie over de natuur op het Waddeneiland, over verschillende soorten schelpen, strandjutten, de werking van eb en vloed, wadlopen en de Friese taal.

Dit boek is deel vier in de serie “Tim en Taco”, maar kan zelfstandig gelezen worden. Het eerste deel heet “De kinderen van de binnentuin”.

Lestips

Als de les over Terschelling of de Waddeneilanden gaat, is dit zeker een boek om te promoten. Ik raad aan om het begin van het boek voor te lezen: hiermee geef je direct informatie over Terschelling en de Waddenzee en maken kinderen meteen kennis met de hoofdpersonen. Om de kinderen te stimuleren dit boek zelf verder te lezen, is het wel handig om ook de samenvatting (of achterkant van het boek) voor te lezen – om de spanning wat op te voeren!

Toe-oe-oet! (…) komt geen onweer. (blz. 9 t/m 16)

Natuurlijk is dit ook een leuk boek om voor te lezen vlak voor de zomervakantie. Door de indeling in 29 korte hoofdstukken is dit boek heel geschikt om voor te lezen in de pauzes. Met 2 à 3 hoofdstukken per dag doe je daar max. 3 weken over.


Lees ook:

Tim en Taco redden een zeehond


Uitgeverij Mozaïek, 2007

 


Genre: Verhalen
Series: Tim en Taco | Onderwerpen: 2007, Friesland, Natuur, Reizen, Reizen & vakantie, Serie, Terschelling, Vakantie, Voorleestopper, Wadden
Geïllustreerd door Harmen van Straaten

Leave a Reply