Aardbeving in het nieuws

Groetjes uit ZeerijpJe hebt het vast wel gehoord: er was deze week weer een heftige aardbeving in Groningen!

Ik heb dan ook meteen het boek Groetjes uit Zeerijp van Lysette van Geel uit mijn leesstapel getrokken en bovenop gelegd! Want Groetjes uit Zeerijp is geen zomers vakantieverhaal, maar een boek over het echt bestaande plaatsje Zeerijp, dat in het noordoosten van de provincie Groningen ligt. En het gaat over een aardbeving!

Ik was al heel benieuwd naar het boek, maar steeds riep een ander boek harder om aandacht (ken je dat?). Nu natuurlijk niet meer! En zo zie je maar hoe de actualiteit invloed kan hebben op de boekkeuzes die je maakt.

Wijs kinderen in je klas dus ook meteen op dit boek! Misschien willen zij het net als ik nu ook wel graag lezen en ontdekken! (10+)

En nog een tip die ik kreeg via schrijfster Marlies Verhelst: via de online bibliotheek kun je het boek ook luisteren! (Gratis als je lid bent van de bieb -> gebruik de app!) Handig als je zelf niet zo goed bij stem bent en de kinderen in je klas toch wilt ‘voorlezen’. Of als je zelf benieuwd bent naar het boek en eigenlijk moet koken! Of, zoals Marlies doet: lekker luisteren als je nog flink wat lamineerwerk hebt. Ideaal.


Groetjes uit Zeerijp

Leave a Reply